r
Nosalty Logó

Polenta pizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kolimár Viki
Polenta pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 1030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 3089 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    5040 micro
  • Lut-zea
    2139 micro
Összesen 1030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6356.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    2812 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    15119 micro
  • Lut-zea
    6417 micro
Összesen 3089 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 102 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Alap

Feltét

Elkészítés

Alap

  1. 1,6 l vizet főzőedénybe öntünk, kissé sózzuk, felforraljuk, ekkor vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatosan kevergetjük és mérsékeljük a lángot. Gyakran megkeverve 15 perc alatt megfőzzük, a végén beledobjuk a vajat, és elzárjuk az edény alatt a lángot.
  2. 2 kicsi és egy 1 nagyobb zománcozott szeletsütőt (vagy egy nagyobb szögletes tepsit) zsiradékkal vékonyan kikenünk, beleöntjük a polentát, majd félretesszük és hűlni hagyjuk. (Olyan formákat használjunk, amik a sütőbe betehetők!)

Feltét

  1. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldspárgát, majd nagyobb lángon néhány perc alatt átpirítjuk, és néhány perc múlva, amikor már félig megpuhult, ízesítjük egy nagyobb gerezd zúzott fokhagymával. Elzárjuk az edény alatt a tüzet, és a spárgát félretesszük.
  2. Egy másik serpenyőben ismét kevés zsiradékot hevítünk, és beletesszük (a héjastól folyóvíz alatt megmosott, leszárogatott), tönkjével együtt felszelt gombát, és több részletben erős lángon megpirítjuk. Amikor megpirult, tálba szedjük, sózzuk.
  3. A langyosra hűlt egyik polenta tetejét paradicsompürével kenjük meg, megszórjuk kevés oregánóval és tetejére gombát, mozzarellát, paradicsomot, lila hagymát, kápia paprikát terítünk, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  4. A másik polenta tetejét tejföllel kenjük, majd fokhagymás spárgát, lilahagyma-karikákat, reszelt sajtot teszünk rá, a harmadik polenta pedig tejfölös alapon pirított gombás, lilahagymás, sajtos feltétet kap.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángnál addig sütjük, míg a sajt szépen elolvad és kissé megpirul (kb. 30 perc).
  6. Ha kissé kihűlt, szeletelhető, lapáttal könnyen kiemelhető a formából. Rukkolával/bazsalikomlevéllel/parmezánforgácsokkal díszíthetjük. Nagyon finom, gluténmentes fogás, a feltétet tetszés szerint variálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5050
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Polenta pizza
Kolimár Viki 3 recept

A Nosalty HÚSBAVÁGÓ! receptversenyünk első három helyezettjének receptjeit videóban is elkészítettük. Júniusi kampányunkban húsmentes világnap helyett húsmentes hetet tartottunk, ez idő alatt pedig nem csak az ételeket, hanem a hústartalmú recepteket is bannoltuk az oldalról, ösztönözve ezzel mindenkit a fenntartható főzésre. A receptverseny a kezdeményezés részeként a nevezettek vegetáriánus fogásait mérte össze. ​Kolimár Viki változatos polenta pizzájából egy harmadik hely sült ki. Köszönjük, hogy velünk játszottatok!

Hozzávalók

Alap

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...