Polenta pizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kolimár Viki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Alap
-
125g kukoricadara453 kcal
-
533g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
Feltét
-
13 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
67g sajt235 kcal
-
27g tejföl53 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1030
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Alap
-
375g kukoricadara1358 kcal
-
1600g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g vaj430 kcal
Feltét
-
39 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
51g koktélparadicsom9 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
250g zöldspárga35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3089
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Alap
-
12.6g kukoricadara45 kcal
-
53.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj14 kcal
Feltét
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1 kcal
-
1.7g mozzarella5 kcal
-
1.7g koktélparadicsom0 kcal
-
0 kcal
-
8.4g zöldspárga1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.5g lilahagyma1 kcal
-
6.7g sajt24 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
102
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2118.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 761.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 5040 micro
-
Lut-zea 2139 micro
Összesen
1030
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 162.3 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6356.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1805 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 633 mg
-
Foszfor 2173 mg
-
Nátrium 1584 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2285.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1472 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 1212 micro
-
α-karotin 327 micro
-
β-karotin 2812 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 15119 micro
-
Lut-zea 6417 micro
Összesen
3089
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 506 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
102
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Alap
-
375 g kukoricadara
-
1.6 l víz
-
só ízlés szerint
-
60 g vaj
Feltét
-
3 ek sűrített paradicsom
-
oregánó ízlés szerint
-
150 g csiperkegomba
-
0.5 csomag zöldspárga
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 ek tejföl
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Alap
- 1,6 l vizet főzőedénybe öntünk, kissé sózzuk, felforraljuk, ekkor vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatosan kevergetjük és mérsékeljük a lángot. Gyakran megkeverve 15 perc alatt megfőzzük, a végén beledobjuk a vajat, és elzárjuk az edény alatt a lángot.
- 2 kicsi és egy 1 nagyobb zománcozott szeletsütőt (vagy egy nagyobb szögletes tepsit) zsiradékkal vékonyan kikenünk, beleöntjük a polentát, majd félretesszük és hűlni hagyjuk. (Olyan formákat használjunk, amik a sütőbe betehetők!)
Feltét
- Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldspárgát, majd nagyobb lángon néhány perc alatt átpirítjuk, és néhány perc múlva, amikor már félig megpuhult, ízesítjük egy nagyobb gerezd zúzott fokhagymával. Elzárjuk az edény alatt a tüzet, és a spárgát félretesszük.
- Egy másik serpenyőben ismét kevés zsiradékot hevítünk, és beletesszük (a héjastól folyóvíz alatt megmosott, leszárogatott), tönkjével együtt felszelt gombát, és több részletben erős lángon megpirítjuk. Amikor megpirult, tálba szedjük, sózzuk.
- A langyosra hűlt egyik polenta tetejét paradicsompürével kenjük meg, megszórjuk kevés oregánóval és tetejére gombát, mozzarellát, paradicsomot, lila hagymát, kápia paprikát terítünk, majd reszelt sajttal megszórjuk.
- A másik polenta tetejét tejföllel kenjük, majd fokhagymás spárgát, lilahagyma-karikákat, reszelt sajtot teszünk rá, a harmadik polenta pedig tejfölös alapon pirított gombás, lilahagymás, sajtos feltétet kap.
- Előmelegített sütőben közepes lángnál addig sütjük, míg a sajt szépen elolvad és kissé megpirul (kb. 30 perc).
- Ha kissé kihűlt, szeletelhető, lapáttal könnyen kiemelhető a formából. Rukkolával/bazsalikomlevéllel/parmezánforgácsokkal díszíthetjük. Nagyon finom, gluténmentes fogás, a feltétet tetszés szerint variálhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5050
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kolimár Viki
3 recept
A Nosalty HÚSBAVÁGÓ! receptversenyünk első három helyezettjének receptjeit videóban is elkészítettük. Júniusi kampányunkban húsmentes világnap helyett húsmentes hetet tartottunk, ez idő alatt pedig nem csak az ételeket, hanem a hústartalmú recepteket is bannoltuk az oldalról, ösztönözve ezzel mindenkit a fenntartható főzésre. A receptverseny a kezdeményezés részeként a nevezettek vegetáriánus fogásait mérte össze. Kolimár Viki változatos polenta pizzájából egy harmadik hely sült ki. Köszönjük, hogy velünk játszottatok!