r
Nosalty Logó

Poharas csoki-különlegesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Poharas csoki-különlegesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Összesen 508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Összesen 6086 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    382 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5093.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2341 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 6086 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Elkészítés

A csokoládékrémhez

  1. Csokoládékrém készítése:
  2. Felverjük a habtejszínt és a tojások fehérjét külön-külön. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót.
  3. A 300 g csokoládéból kb. 200g -ot felolvasztunk gőz felett, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, és alaposan elkeverjük.
  4. Ezt a masszát hozzáadjuk a habtejszínhez, és a tojások fehérjét is hozzákeverjük, így lesz a csokikrém, melyet hűtőben tárolunk.
  5. Pudingkrém készítése:
  6. A tejet felfőzzük a cukorral, és hűlni hagyjuk.
  7. A tojások sárgáját habverővel összekeverjük az édes tejjel, és elkezdjük újra lassan főzni.
  8. Ehhez hozzáadjuk az előre felhabosított vajat az étcsokoládéval, és puding sűrűségűre főzzük.
  9. Tálalás:
  10. A poharakat előkészítjük az olvasztott csokoládéval, melyet a pohár falán végig csurgatunk, és ízlés szerint díszítünk.
  11. Először a gyümölcsöket helyezzük az aljára, majd rétegezzük a csokoládé- és pudingkrémet felváltva.
  12. A tetejét tejszínhabbal bolondítjuk meg.
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30594
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 05.

Ajánló

A pohár falán lehet fehér olvasztott csokoládé is, viszont én a pudingkrémet elrejtettem benne, így szépen látszott a pohár oldalán a minta, és szép hátteret adott neki a habos csokoládékrém. A gyümölcsöket külön-külön is lehet használni, mindenképpen apróra vágva helyezzük az aljára. A tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval, vagy meglocsolhatjuk más öntettel. Akinek túl tömény a krém, babapiskótával könnyítheti az édességet.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

A húgom születésnapjára készítettem ráadásnak, egy kis kiegészítő édességnek. Vendégvárónak is kitűnő, jó egy tucat könnyen elkészíthető ebből.

Hozzávalók

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...