r
Nosalty Logó

Pizza gyűrű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza gyűrű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Összesen 3193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    805 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9589.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    5425 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1532 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    4863 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    6441 micro
  • Lut-zea
    5581 micro
Összesen 3193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Helyezzük a cukrot és élesztőt a meleg (nem forró) vízbe, takarjuk le kb. 5 percig, vagy amíg habos nem lesz.
  2. Egy nagy tálban keverjünk mindent össze, gyúrjuk simává, majd gombócot formálva hagyjuk a tálban letakarva, meleg helyen, amíg kel 30 percig.
  3. A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, majd a közepét egy éles késsel vagy húsvágó ollóval vágjuk be a következő módon: Először is megkeressük a közepét a tésztának, majd mintha egy tortát szelnénk fel, vágunk bele egy kb. 10 cm-is vonalat, úgy hogy a tészta közepéig 5-5 cm-is legyen. Ezután ezt megismételjük még addig, amíg 4 csíkot bele nem vágtunk. Minden csík közepe a pizza tészta közepén kell hogy legyen.
  4. Helyezzünk egy-egy szelet pepperónit vagy szalámit (a paprikás szalámi sokkal finomabb) a szósszal bekent tésztára, úgy hogy a közepén, a bevágott hasáb, ha majd hajtjuk ráhajoljon.
  5. Helyezzük rá a kalifornia paprika karikákat. Legjobb jó nagy paprikát használni, hogy a szalámi szeletet körbe ölelje.
  6. Most jön a paradicsom karika.
  7. Helyezzünk minden szalámi szeletre egy jalapeño (vagy bármilyen erős) paprika karikát. (Ha nem szereted az erőset akkor hagyd ki.)
  8. Az olajbogyót pedig, nyomkodjuk a tésztába mindenfelé, ha jut, akkor még a szalámis részre is tehetünk.
  9. Szórjuk meg sajttal.
  10. Ezután fogjuk az egyik bevágott rész belső hegyét, és csípjük hozzá a pizza külső tésztájához, jól nyomjuk össze, hogy egyben maradjon. Ezt ismételjük meg, amíg minden bevágott hasáb elkészül.
  11. Szórjuk meg az összecsípett tésztát is sajttal.
  12. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, majd béleljünk ki egy pizza tepsit (vagy pedig rendes tepsit) sütőpapírral.
  13. Süssük a pizzát, amíg aranyszínű nem lesz, majd szeljük fel pizzavágóval, késsel vagy húsvágó ollóval.

Pizzafeltét

  1. Szeljünk le 8 szelet pepperónit vagy paprikás szalámit, 8 szelet kalifornia paprikát, 8 szelet jalapeño (vagy bármilyen erős) paprikát, 8 olajbogyót, 8 szelet (1/2 cm vastag) paradicsom karikát.
  2. Helyezzünk kb. 1 evőkanál olívaolajat (vagy bármilyet) 1 serpenyőbe, és helyezzük el körben a paradicsom karikákat, majd hintsük meg egy pici sóval és a száraz oregánóval. Süssük kb. 1 percig forgatás nélkül.

Pizzaszószhoz

  1. A pizzaszószhoz valókat összekeverjük, majd a tészta szélétől kb. 1 cm-re bekenjük a szósszal körben. A szószt csakis addig kenjük, amíg el nem érjük a közepén bevágott részt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3041
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 12.

Ajánló

Fele tésztát használd pizzához, vagy az egészből készíthetsz kenyeret, vagy pedig zsemléket. Tehetsz hozzá szárított vagy friss gyógynövényeket vagy bármilyen fűszert. Bármilyen feltétet használhatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos pizza recept helyett próbáltam valami érdekesebbet kitalálni, és lányommal együtt így alkottuk meg a Pizza gyűrűt. Nem is tudtuk, mekkora sikere lesz.  Remélem, ti is kedvelni fogjátok.

Hozzávalók

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...