r
Nosalty Logó

Pizza eredeti olasz recept alapján

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barbi84
Pizza eredeti olasz recept alapján
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

feltét

1421
Kalória
70.4g
Fehérje
122.5g
Szénhidrátok
69.9g
Zsír
314.3g
Víz
400.2g
Koleszterin
7.8g
Rost
6.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1421 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 5681 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4580.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    2714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 1421 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.7 g

Zsír

  • Összesen
    279.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18322.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    3156 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3411 mg
  • Nátrium
    10855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1813 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2859 micro
Összesen 5681 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Kevés langyos vízben az élesztőt keverjük ki.
  2. A lisztet tegyük egy nagy tálba, a közepébe csináljuk egy nagy lyukat, mintha egy kráter lenne. Ebbe öntsük bele az élesztős vizet. Várjunk, amíg kicsit felfut, és adjunk hozzá olívaolajat, sót, és alaposan gyúrjuk össze. Ha kemény tésztát kapunk, az a jó.
  3. Lefedve legalább 1 éjszakán át kelesztjük. Másnap reggel újra gyúrjuk, és még hagyjuk 1-2 órán át kelni (kettős kelesztés).
  4. 4 kerek pizza lesz a megkelt tésztából, tehát osszuk négy felé. Nyújtófával nyújtsuk ki, helyezzük kerek pizzaformába, pizzavágóval a szélét vágjuk úgy körbe, hogy egyenletes legyen a pizza, és ne lógjon ki a formából egy kis tészta sem. A tetejét kenjük meg kevés olívaolajjal.
  5. Készítsük el a pizzaszószt rá: pizzaszósz + 2 dl tejföl + 3-4 zúzott fokhagyma. Alaposan keverjük el, és kenjük meg a pizzák tetejét vékonyan. (Mi úgy szoktuk, hogy 2 pizza sima pizzaszósszal készül, 2 pizza pedig a tejfölös szósszal.)
  6. Ízlés szerint pakoljuk rá a feltétet. A feltét bárhogyan variálható, saját ízlés és ízvilág szerint. Tetejét szórjuk meg sajttal.
  7. 220 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 30x30

Évek óta itthon készítünk pizzát magunknak. Már nagyon sok pizzatészta receptet kipróbáltunk, de miután rátaláltunk erre az olasz receptre, azóta csak ezt készítjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!