r
Nosalty Logó

Pisztáciás-sajtos sós rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Pisztáciás-sajtos sós rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 4659 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5417.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2408 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2354 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 4659 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a sóval elkeverjük. Összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgákat, az elmorzsolt friss élesztőt és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd utolján belegyúrjuk a megtisztított, apróbbra vágott pisztáciát is.
  2. Folpacba csomagoljuk, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
  3. A sajtot a munkalapra reszeljük elszórtan. A rudak tetejére a felét meghagyjuk.
  4. A reszelt sajton 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval 8-10 cm-es rudakat vágunk.
  5. 3 db sütőlemezt előkészítünk, szilikonos sütőpapírral befedjük. A rudakat rásorakoztatjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1734
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom, omlós, vendégvárásra is alkalmas sós sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...