r
Nosalty Logó

Piskótás francia krémes cukormentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zita_0101
Piskótás francia krémes cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 4313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótalaphoz (2 db)

  1. Legelőször megsütjük a két piskótát. (Nekem úgy könnyebb, ha külön sütöm, de persze egyben is lehet egy magasabbat sütni, és aztán kettévágni.) A lényeg, hogy két vékonyabb lapot kapjunk. (Most egy normál méretű tepsiben sütöttem, azért volt elég 3 tojás.)
  2. Ha kihűlt, akkor a csokit megolvasztjuk az olajjal gőz fölött, és az egyik lapot bevonjuk vele. Amíg elkészül a krém, addig a csoki szépen megdermed rajta (természetesen utólag is lehet, de sokkal könnyebb megcsinálni előre ezt a lépést a tejszínhab miatt).
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A pudingokat megfőzzük a tejjel az előírás szerint, és ízlés szerint édesítjük.
  5. A forró pudingot ráöntjük a tojásfehérjehabra. Ezeket óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Fontos, hogy a krémet öntsük a habra és ne a habot a pudingra. Ha még nem elég édes akkor édesítsük, mert ha kihűl, akkor veszít egy keveset az édességéből.
  6. A sima piskótát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.
  7. Amíg ez egy kicsit hűl, addig felverjük és édesítjük a tejszínhabot. Ha kész, akkor ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk. Valószínű, hogy esetleg mellé is folyik a krém és a hab is, mivel a piskóta hűléskor egy kicsit összeugrik. De ez nem gond, mert amikor megdermedt, akkor szépen szeletelhető lesz az is.
  8. Legvégül pedig a csokis lapot ráhelyezzük a tetejére, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11445
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piskótás francia krémes cukormentesen
Zita_0101 4 recept

Mindig imádtam a francia krémest. Néhány évvel ezelőtt azonban életmódot váltottam, és nem eszem cukros ételeket és hagyományos fehér lisztet. Ezért keresek folyton valami alternatívát. Ez a süti is szénhidrátcsökkentett liszttel és édesítővel készült, de természetesen elkészítető hagyományos módon is. A családban nem mindenki szereti az ilyen "műkaját", de ez a süti még az ő tetszésüket is elnyerte. Remélem nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...