Piskótás francia krémes cukormentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zita_0101
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótalaphoz (2 db)
-
33g tojás42 kcal
-
30 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A krémhez
-
69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A tetejére
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
14 kcal
Összesen
433
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótalaphoz (2 db)
-
330g tojás415 kcal
-
90g diabetikus liszt297 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A krémhez
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4313
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótalaphoz (2 db)
-
12.6g tojás16 kcal
-
3.4g diabetikus liszt11 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A krémhez
-
6.9g vaníliás pudingpor26 kcal
-
38.2g tej21 kcal
-
19.1g habtejszín56 kcal
-
15.3g tojásfehérje8 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A tetejére
-
3.8g étcsokoládé21 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
164
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
433
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 146.1 g
Zsír
-
Összesen 250.2 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1643 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5160.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1735 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1169 mg
-
Nátrium 1787 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.6 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 904.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1862 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 942 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1492 micro
Összesen
4313
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A piskótalaphoz (2 db)
-
6 db tojás
-
6 evőkanál diabetikus liszt
-
6 ek édesítőszer
A krémhez
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
1 l tej
-
10 db tojásfehérje
A tetejére
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótalaphoz (2 db)
- Legelőször megsütjük a két piskótát. (Nekem úgy könnyebb, ha külön sütöm, de persze egyben is lehet egy magasabbat sütni, és aztán kettévágni.) A lényeg, hogy két vékonyabb lapot kapjunk. (Most egy normál méretű tepsiben sütöttem, azért volt elég 3 tojás.)
- Ha kihűlt, akkor a csokit megolvasztjuk az olajjal gőz fölött, és az egyik lapot bevonjuk vele. Amíg elkészül a krém, addig a csoki szépen megdermed rajta (természetesen utólag is lehet, de sokkal könnyebb megcsinálni előre ezt a lépést a tejszínhab miatt).
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A pudingokat megfőzzük a tejjel az előírás szerint, és ízlés szerint édesítjük.
- A forró pudingot ráöntjük a tojásfehérjehabra. Ezeket óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Fontos, hogy a krémet öntsük a habra és ne a habot a pudingra. Ha még nem elég édes akkor édesítsük, mert ha kihűl, akkor veszít egy keveset az édességéből.
- A sima piskótát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.
- Amíg ez egy kicsit hűl, addig felverjük és édesítjük a tejszínhabot. Ha kész, akkor ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk. Valószínű, hogy esetleg mellé is folyik a krém és a hab is, mivel a piskóta hűléskor egy kicsit összeugrik. De ez nem gond, mert amikor megdermedt, akkor szépen szeletelhető lesz az is.
- Legvégül pedig a csokis lapot ráhelyezzük a tetejére, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11445
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zita_0101
4 recept
Mindig imádtam a francia krémest. Néhány évvel ezelőtt azonban életmódot váltottam, és nem eszem cukros ételeket és hagyományos fehér lisztet. Ezért keresek folyton valami alternatívát. Ez a süti is szénhidrátcsökkentett liszttel és édesítővel készült, de természetesen elkészítető hagyományos módon is. A családban nem mindenki szereti az ilyen "műkaját", de ez a süti még az ő tetszésüket is elnyerte. Remélem nektek is ízleni fog.