r
Nosalty Logó

Piskótás francia krémes cukormentesen

Zita_0101
Piskótás francia krémes cukormentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

433
Kalória
14.6g
Fehérje
33.7g
Szénhidrát
25g
Zsír
90.5g
Víz
164.3g
Koleszterin
862mg
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 4313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    904.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz (2 db)

  1. Legelőször megsütjük a két piskótát. (Nekem úgy könnyebb, ha külön sütöm, de persze egyben is lehet egy magasabbat sütni, és aztán kettévágni.) A lényeg, hogy két vékonyabb lapot kapjunk. (Most egy normál méretű tepsiben sütöttem, azért volt elég 3 tojás.)
  2. Ha kihűlt, akkor a csokit megolvasztjuk az olajjal gőz fölött, és az egyik lapot bevonjuk vele. Amíg elkészül a krém, addig a csoki szépen megdermed rajta (természetesen utólag is lehet, de sokkal könnyebb megcsinálni előre ezt a lépést a tejszínhab miatt).
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A pudingokat megfőzzük a tejjel az előírás szerint, és ízlés szerint édesítjük.
  5. A forró pudingot ráöntjük a tojásfehérjehabra. Ezeket óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Fontos, hogy a krémet öntsük a habra és ne a habot a pudingra. Ha még nem elég édes akkor édesítsük, mert ha kihűl, akkor veszít egy keveset az édességéből.
  6. A sima piskótát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.
  7. Amíg ez egy kicsit hűl, addig felverjük és édesítjük a tejszínhabot. Ha kész, akkor ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk. Valószínű, hogy esetleg mellé is folyik a krém és a hab is, mivel a piskóta hűléskor egy kicsit összeugrik. De ez nem gond, mert amikor megdermedt, akkor szépen szeletelhető lesz az is.
  8. Legvégül pedig a csokis lapot ráhelyezzük a tetejére, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mindig imádtam a francia krémest. Néhány évvel ezelőtt azonban életmódot váltottam, és nem eszem cukros ételeket és hagyományos fehér lisztet. Ezért keresek folyton valami alternatívát. Ez a süti is szénhidrátcsökkentett liszttel és édesítővel készült, de természetesen elkészítető hagyományos módon is. A családban nem mindenki szereti az ilyen "műkaját", de ez a süti még az ő tetszésüket is elnyerte. Remélem nektek is ízleni fog.

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...