r
Nosalty Logó

Piskófin

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Piskófin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát rumba áztatjuk egy kis tálban.
  2. A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a porcukorral és a mézzel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a 4 kanál vizet.
  3. A liszteket a sütőporral összekeverjük, majd apránként a tésztához adjuk, jól összekeverjük.
  4. A tésztát két tálba külön szedjük, egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót (ha ez nagyon besűrítené, még egy kanál vizet adhatunk hozzá). A felvert tojásfehérjét szintén elfelezve mindkét tésztához hozzákeverjük.
  5. A kakaós tésztába végül beleforgatjuk a rumos mazsolát, a "fehér" tésztába pedig a mandulát adjuk.
  6. Muffin formába öntjük először a fehér tésztát, annak tetejére egy kis kanállal baracklekvárt pakolunk, majd a tetejére halmozzuk a kakaós tésztát. Tetejére mandulát szórunk.
  7. Forró sütőbe tesszük, tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A sütés alatt a barna tészta le fog süllyedni a közepén így középen barna, két szélén pedig aranysárga lesz a süteményünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8531
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

Én muffinforma helyett a sütőpapírt vágtam kis kockákra és azzal béleltem ki a sütőt, szerintem így is legalább olyan gusztusos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig nem mertem még magam kitalálni receptet. Ez is egy sima vizes piskótának indult. Ezért is lett a neve piskófin, hiszen muffin kinézete piskótát rejt. :) Remélem mindenkinek ízleni fog, aki kipróbálja  a rumos-mazsolás enyhén barackos mandulás ízvilágot. Ez az adag pont nem teszi ki a 12 formát a muffinsütőn. Csak 11 és felet. :) Azaz az egyik piskófinunk csak aranybarna mandulás lesz.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...