Piros padlizsánkrém Thunderbird-től
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
557
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
72
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 149.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 779 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 599.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3117 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
557
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A padlizsánt és a paprikát a gáztűzhely lángterelőjén fekete-szenesre sütjük.
- Amíg sülnek, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuka hagymát és a fokhagymát.
- A megsült paprikát tálba tesszük, és folpackkal letakarjuk. Az így keletkező gőztől könnyebb lehúzni a héját.
- A padlizsánnak lehúzzuka héját, nagyobb darabokra vágjuk, és szűrőbe tesszük, hogy a felesleges leve lecsöpögjön.
- Meghámozzuk, kicsumázzuk, és összevágjuka paprikát is.
- Az összes zöldséget turmixgépbe tesszük, sózzuk-borsozzuk, és fokozatosan adagolva az olajat, pépesítjük.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd pirítóssal, paradicsommal és juhsajttal tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11399
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.
Ajánló
Meleg, nyári estéken egy pohár könnyű fehérbor kíséretében, kitűnő vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eredeti recept az erdélyi nagymamámtól származik. Annyit módosítottam rajta, hogy zöldpaprika helyett piros, napraforgóolaj helyett olívával készítem.