Piros leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
264
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
528
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 658.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 754 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6312 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
264
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 690.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1316.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1508 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12623 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
528
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 346 micro
-
β-karotin 831 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk, és a kisebbik lyukú reszelőn lereszeljük.
- A lábosban a vajon megpároljuk, fűszerezzük. Mielőtt odakapna, felöntjük vízzel, hogy kb. két ujjnyi magasan ellepje.
- Ha megpuhult a zöldség, beleöntjük az előzőleg kevés vízzel elkevert keményítőt, amibe a tejfölt is elkevertük.
- Levesgyönggyel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6019
- Feltöltés dátuma: 2012. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Régebben ettem ezekből az alapanyagokból készített levest. Nekem ilyet sikerült reprodukálnom.