r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bubi
Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Összesen 1071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Összesen 8560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    542.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    716 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 8560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Elkészítés

Sajttorta

  1. Elkészítjük a sajttorta alapját. A csokis és a zabkekszet durván összetörtjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük. Beletömörítjük egy 26-28 cm-es csatos tortaformába. 15 percig 160 °C-on megsütjük.
  2. A mascarponét, a krémsajtot és a tejfölt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és az étkezési keményítőt. Beleöntjük a vaníliaaromát, majd egyesével, alaposan elkeverjük a két tojást a krémben.
  3. A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet.

Piros gyümölcsös réteg

  1. A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, aláöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és pár percig főzzük, amíg a cukor elolvad.
  2. A tűzről levéve megturmixoljuk.
  3. A keményítőt egy pici lével csomómentesre keverjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük vele a gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni.
  4. Amikor kihűlt, apró halmokat teszünk a sajtkrémre, és egy fogpiszkáló segítségével összekötjük őket, így kapjuk a márványos mintát. (Én két rétegben csináltam, mert így a felvágott süti belseje is mintás lett, nem csak a teteje.)
  5. 160 °C-os sütőben 50-60 percig készre sütjük.

Eperborzselé

  1. Elkészítjük az eperborzselét. Az eperborban csomómentesre keverjük a piros tortazselét, majd ízlés szerinti cukrot keverünk hozzá.
  2. Elkezdjük melegíteni. Figyeljünk oda, hogy semmiképpen se forrjon fel, a cél, hogy szépen kitisztuljon a színe.
  3. A teljesen kihűlt sajttortára ráöntjük a zselét (nem forrón!), és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  4. Kedvünkre díszítsük! Én a maradék gyümölcsöt használtam fel erre a célra, de bármi jöhet, ami jól mutat :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 682
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a sajttortát, de annyiszor készítettem már, hogy folyton azon gondolkozom, hogyan lehetne feldobni. Dupla kekszes alapot választottam, a krémet pedig piros gyümölcsös zselével dobtam fel. Ez felvágva szép márványos lesz, ami a tetején is látszik....vagy látszana, ha nem takartam volna el egy kicsit az eperborzselével. Viszont annyira ráfüggtem mostanában az eperborra, hogy azt is be kellett építenem a kedvenc sütimbe!

Hozzávalók

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...