Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bubi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
Sajttorta
-
25g keksz105 kcal
-
38g zabkeksz174 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
31g krémsajt78 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
14 kcal
Piros gyümölcsös réteg
Eperborzselé
-
50g vörösbor43 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
Összesen
1071
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
Sajttorta
-
200g keksz838 kcal
-
300g zabkeksz1395 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
114 kcal
Piros gyümölcsös réteg
-
500g erdei gyümölcs mix205 kcal
-
100g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
57 kcal
Eperborzselé
-
400g vörösbor340 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
8560
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
Sajttorta
-
6.6g keksz27 kcal
-
9.8g zabkeksz46 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
8.2g krémsajt20 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
4 kcal
Piros gyümölcsös réteg
-
16.4g erdei gyümölcs mix7 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
Eperborzselé
-
13.1g vörösbor11 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
Összesen
280
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 85.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
1071
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108 g
Zsír
-
Összesen 542.8 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3531.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 2610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 716 g
-
Cukor 385 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 683.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1709 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
8560
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Sajttorta
-
200 g keksz
-
300 g zabkeksz
-
200 g vaj
-
500 g mascarpone
-
250 g krémsajt
-
175 g tejföl
-
2 db tojás
-
3 csepp vaníliaaroma
-
200 g cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Piros gyümölcsös réteg
-
500 g erdei gyümölcs mix
-
1 dl víz
-
3 ek cukor
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
Eperborzselé
-
3 ek cukor
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Sajttorta
- Elkészítjük a sajttorta alapját. A csokis és a zabkekszet durván összetörtjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük. Beletömörítjük egy 26-28 cm-es csatos tortaformába. 15 percig 160 °C-on megsütjük.
- A mascarponét, a krémsajtot és a tejfölt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és az étkezési keményítőt. Beleöntjük a vaníliaaromát, majd egyesével, alaposan elkeverjük a két tojást a krémben.
- A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet.
Piros gyümölcsös réteg
- A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, aláöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és pár percig főzzük, amíg a cukor elolvad.
- A tűzről levéve megturmixoljuk.
- A keményítőt egy pici lével csomómentesre keverjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük vele a gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt, apró halmokat teszünk a sajtkrémre, és egy fogpiszkáló segítségével összekötjük őket, így kapjuk a márványos mintát. (Én két rétegben csináltam, mert így a felvágott süti belseje is mintás lett, nem csak a teteje.)
- 160 °C-os sütőben 50-60 percig készre sütjük.
Eperborzselé
- Elkészítjük az eperborzselét. Az eperborban csomómentesre keverjük a piros tortazselét, majd ízlés szerinti cukrot keverünk hozzá.
- Elkezdjük melegíteni. Figyeljünk oda, hogy semmiképpen se forrjon fel, a cél, hogy szépen kitisztuljon a színe.
- A teljesen kihűlt sajttortára ráöntjük a zselét (nem forrón!), és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
- Kedvünkre díszítsük! Én a maradék gyümölcsöt használtam fel erre a célra, de bármi jöhet, ami jól mutat :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 65 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 683
- Feltöltés dátuma: 2019. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bubi
2 recept
Imádom a sajttortát, de annyiszor készítettem már, hogy folyton azon gondolkozom, hogyan lehetne feldobni. Dupla kekszes alapot választottam, a krémet pedig piros gyümölcsös zselével dobtam fel. Ez felvágva szép márványos lesz, ami a tetején is látszik....vagy látszana, ha nem takartam volna el egy kicsit az eperborzselével. Viszont annyira ráfüggtem mostanában az eperborra, hogy azt is be kellett építenem a kedvenc sütimbe!