r
Nosalty Logó

Pirított sertésérmék magyarosan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Pirított sertésérmék magyarosan
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús

köret

641
Kalória
55.9g
Fehérje
52.7g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
466.3g
Víz
167.5g
Koleszterin
7.7g
Rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 3850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 91 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11662 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    4455 mg
  • Nátrium
    5510 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2798.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    606 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    508 micro
  • β-karotin
    7445 micro
  • β-crypt
    1266 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 3850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

hús

  1. A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, és sózzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés zsíron kisütjük őket.
  2. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagyma felét, majd fűszerpaprikával szórjuk meg, ügyelve rá, hogy a paprika ne égjen meg. Az érméket visszahelyezzük a pörköltlébe.
  3. A megmaradt hagymából, a paprikából és a paradicsomból lecsót készítünk. Fontos, hogy ne pároljuk sokáig, maradjanak egyben a zöldségek.
  4. A lecsót hozzáadjuk a pörköltlében lévő érmékhez, majd összeforraljuk.
  5. Az érméket kiemeljük. A lecsót sózzuk, esetleg borsozzuk.
  6. Pirított burgonyát készítünk. A krumplit héjában félig megfőzzük, majd kihűtjük. Meghámozzuk, karikákra vágjuk, és bő zsírban kisütjük.
  7. A lecsót összekeverjük a burgonyával.
  8. Tálaláskor a lecsós, pirított burgonyára helyezzük az érméket. Tetejükre tehetünk pár szelet hegyes erős paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Lehet, hogy elsőre kicsit bonyolultnak tűnik a magyaros pirított sertésérmék elkészítése, de a végeredmény mindenért kárpótol. Készíthetjük borjúból, marhából vagy szárnyasok májából is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!