r
Nosalty Logó

Pirított pulyka kéksajt-mártásban pipe rigate-val

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
G.Tamás
Pirított pulyka kéksajt-mártásban pipe rigate-val
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

mártás készítése

elkészítés

904
Kalória
74.7g
Fehérje
70.8g
Szénhidrátok
33.8g
Zsír
402.3g
Víz
217.2g
Koleszterin
4.3g
Rost
5.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

mártás készítése

elkészítés

Összesen 904 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

mártás készítése

elkészítés

Összesen 2709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

mártás készítése

elkészítés

Összesen 145 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2188 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    402.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 904 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6563.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2274 mg
  • Nátrium
    2795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4486 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1397 micro
Összesen 2709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

mártás készítése

  1. A sajtokat egy kisebb edényben felolvasztjuk, kis lángon, közben a vizet felforraljuk, és feloldjuk benne a fél leveskockát (nyilván alaplé lenne az igazi).
  2. Az olvadt sajthoz öntjük az így kapott "levet", és összefőzzük. Félretesszük. (A kívánt sűrűséget a víz mennyiségével állítjuk be.)

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, vajon lepirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzátesszük az apróra vágott kápiát, petrezselymet és a kinyomott fokhagyma gerezdeket, kicsit megfonnyasztjuk, só, bors, egyebek feleslegesek, a sajt ízét nem lehet felülírni, és sósnak elég sós lesz.
  2. Közben megfőzzük a tésztát, a víz sózását minimálisra véve. Majd leszűrjük, és hozzáadjuk a húshoz. Ezt nyakon öntjük a mártással, finoman elegyítjük, és csókolom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: wok

Sajtlevest akartam készíteni, de útközben meggondoltam magam, és egytálétel lett a vége.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!