r
Nosalty Logó

Pirított diós sajttorta karamell öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pirított diós sajttorta karamell öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Zabkekszes réteghez:

Sajtkrémes réteghez:

Karamellás réteghez:

Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Zabkekszes réteghez:

Sajtkrémes réteghez:

Karamellás réteghez:

Összesen 6237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Zabkekszes réteghez:

Sajtkrémes réteghez:

Karamellás réteghez:

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    447.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 6237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Zabkekszes réteghez:

Sajtkrémes réteghez:

Karamellás réteghez:

Elkészítés

Zabkekszes réteghez:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
  2. Először elkészítjük az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük a pirított dióval és az olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, amit előtte kivajazunk és az alját sütőpapírral béleljük.
  3. 170 fokon 10 percig sütjük.

Sajtkrémes réteghez:

  1. A krémsajtos tölteléknél fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen, különben nem tudjuk csomómentesre keverni a hozzávalókat. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, porcukorral, a keményítővel és a tojásokkal (ezeket egyesével keverjük hozzá a keverékhez, mindig szép sima legyen, mielőtt a következőt hozzáadnánk).
  2. A tortaformát kívülről és alulról jól bugyoláljuk be több réteg alufóliával.
  3. Helyezzük be a formát egy mély tepsibe, amelyben jól elfér, majd öntsünk forró vizet a tepsibe úgy, hogy kb. a tepsi feléig érjen.
  4. Tegyük be a sütőbe, és 45-50 percig süssük. Ekkor még remegni fog egy kicsit, de nem baj.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd készítsük el a karamellöntetet.

Karamellás réteghez:

  1. Ehhez olvasszuk fel a cukrot egy száraz edényben, kissé karamellizáljuk.
  2. Adjuk hozzá lassan, több részletben a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, így elkerülhetjük, hogy darabosra álljon össze a cukor.
  3. Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik. Zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a vajat, majd öntsük a tortánkra.
  4. Minimum 4-5 órát hűtsük, de kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, úgyhogy érdemes már előző este elkészíteni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8317
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen az alap kész kekszből van, a krémhez csak sorban össze kell keverni a hozzávalókat, és amíg a torta hűl, elég időnk van ahhoz is, hogy elkészítsük a karamell öntetet is a tetejére. A legnehezebb az, hogy ki kell várni, míg egy éjszakát pihen a hűtőben.

Hozzávalók

Zabkekszes réteghez:

Sajtkrémes réteghez:

Karamellás réteghez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...