Pirított diós sajttorta karamell öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
Zabkekszes réteghez:
Sajtkrémes réteghez:
Karamellás réteghez:
-
25g habtejszín73 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
6g vaj45 kcal
Összesen
782
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
Zabkekszes réteghez:
Sajtkrémes réteghez:
-
600g krémsajt1500 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0 kcal
-
57 kcal
Karamellás réteghez:
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
6237
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
Zabkekszes réteghez:
Sajtkrémes réteghez:
-
33.1g krémsajt83 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
11g porcukor43 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
Karamellás réteghez:
-
11g habtejszín32 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
782
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 447.2 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2701.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 869 mg
-
Nátrium 1096 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486.3 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 340.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1941 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 1908 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
6237
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
Zabkekszes réteghez:
Sajtkrémes réteghez:
-
3 db tojás
-
200 g porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
Karamellás réteghez:
-
2 dl habtejszín
-
150 g cukor
-
5 dkg vaj
Elkészítés
Zabkekszes réteghez:
- A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
- Először elkészítjük az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük a pirított dióval és az olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, amit előtte kivajazunk és az alját sütőpapírral béleljük.
- 170 fokon 10 percig sütjük.
Sajtkrémes réteghez:
- A krémsajtos tölteléknél fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen, különben nem tudjuk csomómentesre keverni a hozzávalókat. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, porcukorral, a keményítővel és a tojásokkal (ezeket egyesével keverjük hozzá a keverékhez, mindig szép sima legyen, mielőtt a következőt hozzáadnánk).
- A tortaformát kívülről és alulról jól bugyoláljuk be több réteg alufóliával.
- Helyezzük be a formát egy mély tepsibe, amelyben jól elfér, majd öntsünk forró vizet a tepsibe úgy, hogy kb. a tepsi feléig érjen.
- Tegyük be a sütőbe, és 45-50 percig süssük. Ekkor még remegni fog egy kicsit, de nem baj.
- Hagyjuk kihűlni, majd készítsük el a karamellöntetet.
Karamellás réteghez:
- Ehhez olvasszuk fel a cukrot egy száraz edényben, kissé karamellizáljuk.
- Adjuk hozzá lassan, több részletben a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, így elkerülhetjük, hogy darabosra álljon össze a cukor.
- Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik. Zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a vajat, majd öntsük a tortánkra.
- Minimum 4-5 órát hűtsük, de kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, úgyhogy érdemes már előző este elkészíteni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8343
- Feltöltés dátuma: 2014. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen az alap kész kekszből van, a krémhez csak sorban össze kell keverni a hozzávalókat, és amíg a torta hűl, elég időnk van ahhoz is, hogy elkészítsük a karamell öntetet is a tetejére. A legnehezebb az, hogy ki kell várni, míg egy éjszakát pihen a hűtőben.