r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4222 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3635.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16961 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3378 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16890 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    1763 micro
Összesen 2868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, leszedjük róla az "ereket", de egyben hagyjuk. Néhány órával a készítés előtt tejbe áztathatjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tejből kivéve nagyon alaposan lecsepegtetjük, majd gondosan megtöröljük. (Ha nem áztatjuk be tejbe, akkor is töröljük le róla a vizet, miután megmostuk, egy konyhai törlőpapírral.) Nagyon vigyázni kell, mert ha nedves marad, a sütésnél a forró olajba téve "csapkodhat", ilyenkor a plafonunk sem ússza meg az olajfoltokat, rosszabb esetben pedig a forró, kicsapó olaj égési sérüléseket okozhat. (Én fedőt szoktam a serpenyőre vagy lábasra tenni, amiben sütöm, de amikor leemelem, akkor ügyelek, hogy a tető alján keletkezett pára (víz) ne folyjon bele a forró olajba.)
  3. A rizst többször váltott vízben megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd kevés olajon kicsit megfuttatjuk. Felöntjük 1,5-szer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége. Sózzuk, megkeverjük, de ezután már nem szabad keverni. Felforraljuk, majd takaréklángra tesszük 10 percig. Elzárjuk a hőt alatta, és befedjük 2 konyharuhával, hogy készre párolódjon. Így hagyjuk 20-30 percig.
  4. Kevés margarinon megforgatjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk, félretesszük. A kész rizzsel összekeverjük.
  5. Egy nagyobb méretű serpenyőbe vagy lábasba beleöntünk kb. 1 dl olajat, rátesszük az előkészített csirkemájakat, és megpirítjuk magas hőfokon. Ha mindkét oldaluk szép piros, fűszerezzük borssal és ételízesítővel, és még 2 percig sütjük.
  6. Egy nagyobb tálba borítjuk a tejfölt, hozzátesszük a majonézt, beleszórjuk a fokhagymás fűszert, majd jól összekeverjük.
  7. A maradék olajat felforrósítjuk, kisütjük benne a hasábburgonyát.
  8. A frissen sült májat a rizibizivel, a hasábburgonyával és a mártogatóssal körítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3948
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Már nem is írom, honnan való. Mostanában újságokból merítem a recepteket. Nagyon finom ez az étel, akár ebédnek, akár kora esti vacsorának is megfelel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...