r
Nosalty Logó

Piramis-szelet a legjobb recept alapján

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Piramis-szelet a legjobb recept alapján
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6745 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    424.3 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4808.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.9 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2821 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 6745 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd robotgépben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kiszedjük egy másik tálba.
  2. A sárgákat tesszük most az üstbe a porcukorral, kifehéredésig keverjük. Közben a végén hozzácsepegtetjük a vajat.
  3. A gépből kivéve az üstöt, most már kézzel keverjük tovább a hozzávalókat. Először a fehérjehabot adjuk kisebb adagokban a sárgájához, spatulával, szép, nagy, körkörös mozdulatokkal keverjük össze őket. Majd a lisztet szitáljuk kisebb adagokban a masszához.
  4. Két nagy sütőtálcát kibélelünk sütőpapírral, ezeket vékonyan megvajazzuk, hogy majd könnyebb legyen lehúzni a papírt a tésztáról.
  5. A tésztakeveréket vékonyan beleöntjük a két formába, habkártyával téglalap formájúra igazítjuk, és 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük a két lapot.
  6. A sütőből kivéve a sütőpapírral együtt kivesszük a tésztát hűlni, utána szabjuk (ezt később leírom hogyan!), és csak végül húzzuk le róla.
  7. A kihűlt piskótalapokat még a sütőpapíron vonalzóval körben kiegyenesítjük úgy, hogy az egyik lap legyen a hosszabbik oldalán 30, a másik 33 centis. Az elsőt 3 egyforma 10 cm széles lapokra, a másikat 2 db 10 centis és 1 db 13 cm széles lapra vágjuk fel.

A krémhez

  1. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk. Egy nagy tálban felverjük a 4 tojást porcukorral, és a vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett 60 fokosra forrósítjuk. Ha nincs hőmérőnk, akkor 6-7 perc után ellenőrizzük a keveréket, ha megcsípi a kezünk a hője, akkor már jó lesz.
  2. Ezután beöntjük a keveréket a robotgép üstjébe, és magas fokozaton kihabosítjuk, egyben ki is hűtjük a tojáskrémet. Ezután visszaöntjük a keverőtálba.
  3. A robotgép üstjét jól kanalazzuk ki, utána mehet bele a vaj, amit magas fokozaton jó sokáig hagyva, kihabosítunk a vaníliás cukorral, majd kisebb fokozatra állítva, kisebb adagokban hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét.
  4. Végül ugyancsak alacsony fokozaton csorgassuk hozzá a tojásos krémet.

A bevonathoz

  1. Az 5 kiszabott lapot folyamatosan egymásra helyezve, egyenletesen, ugyanolyan magasságban, amilyen a piskótalap, megkenünk a krémmel. Nálam ez szintenként 4-4 nagy evőkanál krém volt.
  2. Aztán az egészet bekenjük kívülről is a maradék krémmel. Így átrakjuk egy tálcára, és betesszük a hűtőbe, legalább egy, de lehetőleg még több órára megdermedni. A maradék krémet is tegyük mellé a hűtőbe erre az időre, de korábban vegyük ki, mint a bekent lapokat, hogy könnyen kenhető legyen.
  3. Ezután a 6., egyben legnagyobb lapot is megkenjük krémmel.
  4. A mostanra megdermedt sütihasábot egy vágódeszka szélére helyezve kitoljuk az asztal szélére, így tudjuk majd egy forró vízbe mártott fűrészfogas késsel keresztben vágni, az egyik, rövidebb oldaltól a másik rövidebb oldalig, a felső egyik szélétől az alsó másik széléig.
  5. Az így kapott derékszögű háromszögeket a hosszabbik oldalukkal befelé, egymással szemben ráállítjuk a megkent utolsó nagy lapra, és kívülről is behúzzuk krémmel a sütit.
  6. Gőz fölött egy hőálló tálban csokit olvasztunk, egy pici étolajat tehetünk hozzá, hogy fényesebb legyen, és könnyebben lehessen vele dolgozni, de ez csak akkor szükséges, ha nagyon sűrűnek találjuk. Ezzel vonjuk be a sütipiramist, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy jól megdermedjen és vágható legyen.
  7. Szép, széles szeletekben tálaljuk, ahogy azt a cukrászdákban megszokhattuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7173
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 23.

Ajánló

Cukrászdai csokis sütik és a Dobos-torta kedvelőinek ajánlom.

Receptkategóriák

Dobos C. József Dobos-tortájának receptje alapján készült ez a nagyszerű piramis szelet. A most nehezebben beszerezhető kakaóvajat sima vajjal és a kakaómasszát kakaóporral váltottam fel, így szinte bárki elkészítheti, különösebb alapanyagért való rohangálás nélkül.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...