r
Nosalty Logó

Pillekönnyű kakaós labda baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Pillekönnyű kakaós labda baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.2 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 2304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel kikeverjük kb. fél óráig ha kézzel keverjük (géppel 4 percig).
  2. Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük. Első 10 percben 220 C fokon, és ne nyissuk ki eddig a sütő ajtaját. Majd csökkentsük a hőt 200 C fokra. Tűpróbát végezzünk.
  4. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk körszaggatóval.(kb. 4-5 cm átmérő)
  5. Tányérra tesszük, sárgabaracklekvárt csöpögtetünk rá, és fogyasszuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2200
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 07.

Ajánló

Hamar elkészíthető, egyszerű desszert, ami egy betoppanó vendég érkezésekor is egykönnyen megvan. Én saját házi lekvárral kínálom!! Linkje itt található; https://www.nosalty.hu/recept/sargabaracklekvar-tartositoszer-mentesen

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annyira légies, könnyed a tésztája, hogy mikor megemeljük, szinte nem is érezzük a tenyerünkben. A sárgabaracklekvárral pedig egyszerűen isteni.... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...