r
Nosalty Logó

Pikáns vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pikáns vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 1451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba öntjük, és ráütjük a tojást. Borssal, ételízesítővel ízlés szerint megszórjuk.
  2. A paradicsomot, hagymát, fokhagymát megpucoljuk és összeaprítjuk őket.
  3. Az összeaprított zöldségeket a húshoz öntjük, majd összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy egy kicsit összeálljon.
  4. Őzgerincformát kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a fasírt alapot belenyomkodjuk, a tetejét pedig megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2469
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel az átlagos fasírtot száraznak tartom, így úgy döntöttem, hogy pikánsabbá, szaftosabbá teszem a fasírtot. Nagy sikere lett, az egy rúd el is fogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...