r
Nosalty Logó

Pikáns sertéscsíkok szalmaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Pikáns sertéscsíkok szalmaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    720 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18093 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 2788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1215 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst nagyon vékony csíkokra, falatkákra vágjuk.
  2. Az olajat, a darált paprikakeverékeket, a fűszerkeveréket összekeverjük, és beleforgatjuk a húst.
  3. Min. 1 napig hűtőben állni hagyjuk. Minél több napig áll, annyival jobban bepácolódik a hús.
  4. A bepácolt húst forró edényben (teflon, wook) hirtelen fehéredésig megsütjük, majd kevés víz hozzáadásával elkezdjük párolni. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és az egészet készre főzzük.
  5. A legvégén ízesítjük a ketchuppal, amelyet nem kell sajnálni, mert ettől éri el a végső, pikáns ízét.
  6. Hasábburgonyával vagy szalmaburgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4498
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns sertéscsíkok szalmaágyon
Ágicámdrágám 31 recept

A pár héttel ezelőtti, nagyon jól sikerült balatoni kirándulás alkalmával ismerhettük meg ezt az igazán különleges, pikáns ételt, amelyet -kicsit saját szánk ízére alakítva- családunkban nagy sikert aratott. Kellemesen csípős és édes egyszerre. Akik szeretik a a különleges, egyedülálló ízeket, bátran próbálják ki, megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...