Pikáns quinoa csicseriborsóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
kicsivik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
63g quinoa230 kcal
-
25g csicseriborsó95 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
3g kesudió14 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
Összesen
390
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g quinoa920 kcal
-
100g csicseriborsó378 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
10g kesudió55 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0 kcal
Összesen
1561
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
29.4g quinoa108 kcal
-
11.8g csicseriborsó44 kcal
-
23.5g paradicsom4 kcal
-
11.8g zöldpaprika2 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.6g mazsola8 kcal
-
5.9g zöldborsó5 kcal
-
1.2g kesudió7 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 111.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
390
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2753.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 676 mg
-
Foszfor 1639 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 446.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 417 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1141 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 230 micro
-
β-karotin 2491 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3429 micro
Összesen
1561
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 605 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg quinoa
-
10 dkg csicseriborsó
-
2 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 marék mazsola
-
50 g zöldborsó
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 késhegynyi csípős fűszerpaprika
Elkészítés
- Előző este beáztatjuk a csicseriborsót bő vízbe, mert a duplájára fog dagadni. 1-1 tk szódabikarbónával és sóval fedő alatt 50 percig főzzük másnap.
- Dupla mennyiségű, enyhén sós vízben a zöldborsóval együtt 12-15 perc alatt puhára pároljuk a quinoát, a fedőt rajta hagyva, a maradék vizet is magába szívja majd.
- Apróra kockázzuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot. A hagymát olajon aranybarnára fonnyasztjuk-pirítjuk, rádobjuk a fokhagymát is, majd ha illatozni kezd, mehet bele a 2 zöldség. Magas lángon párszor átforgatjuk, maradjon a paprika picit roppanós.
- A mazsolát forró vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon, majd leszűrjük.
- Egy mély tálban összekeverjük a hozzávalókat, fűszerezzük, végül hozzáadjuk az apróra vágott petrust is.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8018
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.
Ajánló
Jó hideg almás sör nagyon csúszott utána. ;-D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
kicsivik
42 recept
Úgy kezdődött, hogy... Az előző napi zöldborsópesztós linguine alkatrészeiből maradt meg egy kevés pirított kesudió és kifőzött zöldborsó. A csicseriborsóról meg első találkozásunk óta nem tudok leállni, a quinoára pedig már nagyon kíváncsi voltam. Hagymát és fokhagymát szinte mindenbe teszek, ami nem süti. Az alig észrevehető csípősség, az itt-ott felbukkanó édeskés mazsola, a zamatos paprika és a petrus keserédessége nagyon sokat dob az egyébként nem túl karakteres ízvilágú csicseriborsó és quinoa együttesén. Melegen tálaltam, sült hallal. De akár a bulgur alapú saláták, hidegen is finom, magában vagy köretként.