r
Nosalty Logó

Pikáns gulyásleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ibi
Pikáns gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3983 micro
  • β-karotin
    9546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5556.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3055 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3911.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4826 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    19915 micro
  • β-karotin
    47731 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    1789 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, vöröshagymát, zsiradékot, sót, fehérpaprikát összekeverjük, ráöntünk 1/2-1 csésze vizet, és feltesszük főni fedő alatt. Többször meg kell keverni!
  2. Ha engedett levet magának, akkor beletesszük a többi fűszert, paprikát, paradicsomot, fokhagymát, és háromnegyedig megfőzzük (csirke vagy pulykamell: kb. 1/2 óra, csirke vagy pulykacomb: kb. 3/4 óra, disznóhús: kb.1 óra, marhahús: kb.2 óra). Ekkor öntünk még hozzá kívánt mennyiségű vizet, ki-milyen sűrűn szereti, és beletesszük a krumplit, zöldségeket, és főzzük vele meg 1/4 órát. Közben megkóstoljuk, ha kell még lehet utána fűszerezni, sózni.
  3. Aki szereti, az belefőzheti a tésztát, ami még 5-8 perc.
  4. Kuktás változat: Az 1. rész ugyanaz, és amíg megpucoljuk a zöldségeket, addig van ideje a lének sűrűsödni.
  5. Beletesszük a zöldségeket, fűszereket, felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel, lezárjuk. Mikor megtelt nyomással, onnan a szárnyashús 15 perc még, a disznóhús is, marhahús 20-25 perc.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4957
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy részét egy kedves barátnőmtől kaptam, csak kicsit újítottam rajta. Általában a pörköltet is hasonló módon főzöm, vízzel fölengedve, mert akkor az sem lesz túl zsíros. Szeretem az ételeket kuktában főzni, főleg nagy melegekben hasznos, hogy nem lesz gőzzel és az étel illatával tele a levegő, és nem beszélve arról, hogy bizonyos vitaminok nem illannak el a gőzzel együtt:) És a másik meg a spórolás az idővel és az energiával. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...