r
Nosalty Logó

Pikáns fokhagymás spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns fokhagymás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 15% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1308 kcal
  • 15% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 15% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 654 kcal
  • 15% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2281.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1308 kcal
  • 15% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni a spagetti kifőzéséhez, a sót csak forráskor dobjuk bele.
  2. A fokhagymát apróra vagdaljuk (még az apróbbnál is apróbbra, de nem préseljük!).
  3. A chiliket kicsit megdörzsölve kiszórjuk belőlük a magokat(azokat nem használjuk fel), és szintén nagyon apróra feldaraboljuk. A fotón szinte nem is látszik, hogy van benne egy kis piros..
  4. Az olajat beleöntjük egy akkora serpenyőbe, hogy később a spagetti is beleférjen.
  5. A spagettit beledobjuk a vízbe,annak 10 perc kell, tehát nyugodtan folytathatjuk azzal, hogy beledobjuk a fokhagymátés a chilit az olajba, és alacsony lángonszinte folyamatos kevergetés mellett 4 percig pirítjuk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg!
  6. 4 perc elteltével elzárjuk a tüzet.
  7. Ha a spagetti megfőtt, leszűrjük, és ráborítjuk afokhagymás-chilis olajra, és jól összeforgatjuk.
  8. Ízlés szerint reszelt parmezánnal szórhatjuk a tetejét, de anélkül is nagyon finom.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17506
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég gyakran járunk hétvégenként a hegyekbe, és rendszerint későn érünk haza. Ezt akkor is szívesen elkészítem, ha 10-11 felé esünk be az ajtón. Nem vagyok híve a késői vacsoráknak, de ettől semmi baja nem lesz senkinek. Persze lehet több chilit is beletenni, ha valaki szereti, ha tüzet okádhat :D, de éjszakára jobb a békesség.:D  Sajnos a fotón semmi nem látszik szinte a tésztán kívül... De higgyétek el sokkal jobb, mint amilyennek látszikl.:) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...