r
Nosalty Logó

Pikáns barackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns barackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém a tetejére

Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém a tetejére

Összesen 5248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém a tetejére

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3876.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1727 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    685 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2101 micro
Összesen 5248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém a tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból könnyen gyúrható tésztát készítünk. (A tejföl mennyiségét növelhetjük, vagy csökkenthetjük igény szerint.)
  2. Vékonyra nyújtva vajjal kikent gáztepsibe helyezzük a tésztát, majd gazdagon kirakjuk karikára vagy cikkekre vágott barackkal.

Krém a tetejére

  1. 10 percig sütjük 180 fokon, majd leöntjük a következő krémmel: A 3 tojássárgáját, 3 evőkanál cukorral és zsemlemorzsával elkeverjük, végül hozzáforgatjuk a 4 tojásfehérjéből vert habot.
  2. A tésztát további 25 percig sütjük, amíg a teteje meg nem szilárdul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3995
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Ajánló

Elkészíthetjük akár szilvával vagy sárgabarackkal is, szezonnak megfelelőlen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamámtól tanultam ezt a különleges receptet. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...