r
Nosalty Logó

Pikáns bakonyi húsleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maggi
Pikáns bakonyi húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Összesen 1730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Összesen 60 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3366 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6316.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    3605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20193 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3601 micro
Összesen 1730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket és a húst megtisztítjuk. A vöröshagymát, paprikát és a húst kockázzuk. A répákat karikára vágjuk. A gombát szára fennhagyásával szeleteljük.
  2. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk először a paprikakockákat, majd pár perc után a gombaszeleteket, és tovább pirítjuk vele.
  3. Ha a gomba egy kis levet engedett, hozzáadjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat, rövid keverés után jöhet a csirkemell, amit kb. 3 perc alatt jól körbepirítunk a fűszeres hagymás olajon.
  4. Felengedjük vízzel a gombás-húsos alapot, beforraljuk, majd alacsonyabb hőfokra vesszük a lángot alatta - éppen csak forrjon a leves.
  5. Pár perc múlva jöhetnek a répakarikák, amivel puhára főzzük a hozzávalókat.
  6. Közben felaprítjuk a petrezselymet, bekeverjük a galuska tésztáját, amibe beleszórjuk az aprított petrezselyem felét.
  7. Amikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a galuskát.Ha feljött a galuska a leves színére, pár perc elteltével, hőkiegyenlítéssel behabarjuk tejföllel az egészet.
  8. Tálaláskor a levest a frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8237
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 07.

Ajánló

Hagyjuk egy kicsit hűlni, mert langyosan a legfinomabb. Könnyített verzióban, kevesebb tejföllel és galuska nélkül is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával a házias magyar konyha ízeit csempészhetjük fogásainkba. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...