Pikáns bakonyi húsleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maggi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
24 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
58g csirkemellfilé70 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
167g víz0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
33g tejföl66 kcal
A galuskához és a díszítéshez
-
13g finomliszt49 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
291
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
350g csirkemellfilé420 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A galuskához és a díszítéshez
-
80g finomliszt291 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1730
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
3.4g paprika1 kcal
-
17.1g csiperkegomba4 kcal
-
12g csirkemellfilé14 kcal
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
34.3g víz0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
A galuskához és a díszítéshez
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
Összesen
60
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 408.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1241 micro
-
β-karotin 3366 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
291
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.4 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6316.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1713 mg
-
Nátrium 3605 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2452.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2345 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 794 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 7444 micro
-
β-karotin 20193 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3601 micro
Összesen
1730
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 255 micro
-
β-karotin 692 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes db paprika
-
50 dkg csiperkegomba
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 l víz
-
2 db leveskocka
-
2 dl tejföl
A galuskához és a díszítéshez
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1 db tojás
-
0.5 dl víz
-
1 csipet só
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A leveshez
- A zöldségeket és a húst megtisztítjuk. A vöröshagymát, paprikát és a húst kockázzuk. A répákat karikára vágjuk. A gombát szára fennhagyásával szeleteljük.
- Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk először a paprikakockákat, majd pár perc után a gombaszeleteket, és tovább pirítjuk vele.
- Ha a gomba egy kis levet engedett, hozzáadjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat, rövid keverés után jöhet a csirkemell, amit kb. 3 perc alatt jól körbepirítunk a fűszeres hagymás olajon.
- Felengedjük vízzel a gombás-húsos alapot, beforraljuk, majd alacsonyabb hőfokra vesszük a lángot alatta - éppen csak forrjon a leves.
- Pár perc múlva jöhetnek a répakarikák, amivel puhára főzzük a hozzávalókat.
- Közben felaprítjuk a petrezselymet, bekeverjük a galuska tésztáját, amibe beleszórjuk az aprított petrezselyem felét.
- Amikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a galuskát.Ha feljött a galuska a leves színére, pár perc elteltével, hőkiegyenlítéssel behabarjuk tejföllel az egészet.
- Tálaláskor a levest a frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8253
- Feltöltés dátuma: 2016. május 07.
Ajánló
Hagyjuk egy kicsit hűlni, mert langyosan a legfinomabb. Könnyített verzióban, kevesebb tejföllel és galuska nélkül is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Maggi
18 recept
A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával a házias magyar konyha ízeit csempészhetjük fogásainkba. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!