r
Nosalty Logó

Pihekönnyű túrós-diós-lekváros pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Pihekönnyű túrós-diós-lekváros pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 4735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 312 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.7 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1097 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 4735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.8 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához először elmorzsoljuk a sütőporoslisztben a vajat, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tejfölből csak annyit tegyünk, hogy majd nyújtani tudjuk a tésztát. Ha összegyúrtuk, lemérjük egyben a tésztát, kettőbe osztjuk.
  2. Kivajazunk egy tepsit, és az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd belehelyezzük a nyújtófa segítségével a tepsibe.
  3. A töltelékhez a túrót villával megtörjük, beletesszük az összes hozzávalót a tojásfehérje kivételével. Keményre felverjük a 3 tojásfehérjét (2megmaradt a tészta készítésénél is), és könnyedén a túróba keverjük.
  4. A kinyújtott tésztára rákenegetjük a baracklekvárt, megszórjuk a darált dióval,a túróvalbeborítjuk, amit szép egyenletesre elsimítunk rajta.
  5. Kinyújtjuk a második tésztalapot is, és befedjük vele az előzményeket.
  6. Egy villával pár helyen megszurkáljuk, majd az egész tojást kissé felverjük, és megkenjük vele a tésztát.
  7. A durvára vágott diót összevegyítjük az 1 ek cukorral, és a megkent tésztára szép egyenletesen rászórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  9. Kissé hagyjuk hűlni, kockákra vágjuk, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 36320
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pihekönnyű túrós-diós-lekváros pite
Vicikó 251 recept

Kedves nagynénémtől származó recept, amit véletlenül kaptam az unokanővéremtől. Egy papírra volt ugyanis neki felírva egy másik kedvencemmel, a tepertős pogácsával. Azt, amikor elkértem tőle, lefénymásolta a receptet, és jött a szegény túrós lepény is vele.  Ez meg csak  csendben várta-várta, hogy mikor fogom már őt is elkészíteni. :-) Egyszer aztán mikor épp a tepertőset készítettem, olvastam, és gondoltam, ez meg milyen jó lehet, egyszerű, könnyen elkészül! És  nemrég eljött a várvavárt pillanat!  Végre a túróska lett a főszereplő!  És hogy milyen finom!!! Valóban pihekönnyű a tésztája, krémes a túrótöltelék, ropogós, finom diódarabkák a tetején.... Azóta nagyon megszerettük ezt a túrós sütit, és már többször elkészítettem. A lekvár, és arra a diós megszórás a saját ötletem, szerintünk még finomabb lett tőle. Érdemes kipróbálni! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...