Pihekönnyű túrós-diós-lekváros pite
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A túrós töltelékhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez, szóráshoz
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A túrós töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez, szóráshoz
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
80g dió523 kcal
-
50g dió327 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
A túrós töltelékhez
-
32.9g tehéntúró48 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez, szóráshoz
-
7.9g sárgabaracklekvár22 kcal
-
5.3g dió34 kcal
-
3.3g dió22 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.3 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.7 g
Zsír
-
Összesen 236.3 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6706.7 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 942 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 2382 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.4 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 582.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 893 mg
-
Retinol - A vitamin: 1097 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1203 micro
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.8 g
-
Cink 86 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 67 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
70 g cukor
A túrós töltelékhez
-
500 g tehéntúró
-
100 g cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
A kenéshez, szóráshoz
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek cukor
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához először elmorzsoljuk a sütőporoslisztben a vajat, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tejfölből csak annyit tegyünk, hogy majd nyújtani tudjuk a tésztát. Ha összegyúrtuk, lemérjük egyben a tésztát, kettőbe osztjuk.
- Kivajazunk egy tepsit, és az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd belehelyezzük a nyújtófa segítségével a tepsibe.
- A töltelékhez a túrót villával megtörjük, beletesszük az összes hozzávalót a tojásfehérje kivételével. Keményre felverjük a 3 tojásfehérjét (2megmaradt a tészta készítésénél is), és könnyedén a túróba keverjük.
- A kinyújtott tésztára rákenegetjük a baracklekvárt, megszórjuk a darált dióval,a túróvalbeborítjuk, amit szép egyenletesre elsimítunk rajta.
- Kinyújtjuk a második tésztalapot is, és befedjük vele az előzményeket.
- Egy villával pár helyen megszurkáljuk, majd az egész tojást kissé felverjük, és megkenjük vele a tésztát.
- A durvára vágott diót összevegyítjük az 1 ek cukorral, és a megkent tésztára szép egyenletesen rászórjuk.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Kissé hagyjuk hűlni, kockákra vágjuk, és tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 347
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 36252
- Feltöltés dátuma: 2012. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kedves nagynénémtől származó recept, amit véletlenül kaptam az unokanővéremtől. Egy papírra volt ugyanis neki felírva egy másik kedvencemmel, a tepertős pogácsával. Azt, amikor elkértem tőle, lefénymásolta a receptet, és jött a szegény túrós lepény is vele. Ez meg csak csendben várta-várta, hogy mikor fogom már őt is elkészíteni. :-) Egyszer aztán mikor épp a tepertőset készítettem, olvastam, és gondoltam, ez meg milyen jó lehet, egyszerű, könnyen elkészül! És nemrég eljött a várvavárt pillanat! Végre a túróska lett a főszereplő! És hogy milyen finom!!! Valóban pihekönnyű a tésztája, krémes a túrótöltelék, ropogós, finom diódarabkák a tetején.... Azóta nagyon megszerettük ezt a túrós sütit, és már többször elkészítettem. A lekvár, és arra a diós megszórás a saját ötletem, szerintünk még finomabb lett tőle. Érdemes kipróbálni! :-)