r
Nosalty Logó

Pezsgős gyümölcsös álom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pezsgős gyümölcsös álom
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A bevonathoz

642
Kalória
10.9g
Fehérje
64.8g
Szénhidrátok
37.9g
Zsír
119.8g
Víz
96.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
40.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A bevonathoz

Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A bevonathoz

Összesen 5131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A bevonathoz

Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    302.8 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4979.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.1 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    958 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1323 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 5131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához a lisztet a sütőporral elegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalóvval együtt keverőgéppel a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
  2. A masszát a kikent formába töltjük. Az előmelegített sütő rácsára helyezzük. Felső-alsó állásra tekerjük, és 180-200 fokon 30 percig sütjük.
  3. A tortalapot sütőpapírral fedett süteményrácsra borítjuk, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Vízszintesen elvágjuk. Tortástálra tesszük az alapot, a két lap közé a krémet kenjük.
  4. A töltelékhez a tejszínt felverjük habbá. A krémport a porcukorral egy tálban elvegyítjük, tej helyett pezsgővel és citromlével elkeverjük, a joghurtot is hozzáadjuk, majd a felvert tejszínt beleforgatjuk.
  5. A krémet az alsó tortalapon elsimítjuk (keveset félreteszünk belőle az oldalához). A második tortalapot fáfektetjük.
  6. A félretett krémet az oldalán is elegyengetjük. 1 órára hütőszekrénybe tesszük.
  7. A felszeletelt gyümölcsöket rárakjuk.
  8. A zselébevonatot elkészítjük, a gyümölcsre öntjük, a tortát 2 órára hűtőben hagyjuk.
  9. Az oldalát mandulapehellyel vagy durvára vágott pisztáciával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Egy volt kolleganőm csinált ilyet karácsonyra nekünk. Azóta ez a kedvenc tortám. Nagyon különleges az édes íz a pezsgővel együtt. Aki egy kicsit is szereti a különleges ízeket, garantáltan ízleni fog.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!