Petrezselyem pestó medvehagymával
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 51% Zsír
-
38g petrezselyem14 kcal
-
5g medvehagyma8 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
57g olívaolaj501 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 51% Zsír
-
450g petrezselyem162 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
680g olívaolaj6011 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 51% Zsír
-
30.5g petrezselyem11 kcal
-
4.4g medvehagyma6 kcal
-
6.8g mandula40 kcal
-
12.2g fokhagyma16 kcal
-
46.1g olívaolaj408 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 51% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 649 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1897 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2088 micro
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 51% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 737.2 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 531 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3318 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 1269 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 1084 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 530.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1895 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 125 mg
-
C vitamin: 668 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7793 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 740 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22758 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25061 micro
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 51% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 528 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1543 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1699 micro
Hozzávalók
-
10 csokor petrezselyem
-
1 csokor medvehagyma
-
10 dkg mandula
-
3 fej fokhagyma
-
8 dl olívaolaj
-
himalája só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Elkészítés
- A petrezselymet jó alaposan megmossuk, a hosszú szárától megszabadítjuk. Én a vékonyabb szárakból szoktam rajtahagyni. Konyharuhákkal bélelt tálcára tesszük, jól leszárítjuk. A medvehagymával ugyanezt elvégezzük. Nem baj, ha nem teljesen száraz, de semmiképp ne legyen vizes. A fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, azt is leszárítjuk.
- Egy aprítógépbe teszünk a petrezselyemből, medvehagymából, mandulából, fokhagymából, megsózzuk, borsozzuk, öntünk rá olívaolajat, és nem teljesen pépesre aprítjuk. Amikor azt gondoljuk, hogy elég apró, de nem teljesen pépes, kiöntjük egy tálba. Ezt addig ismételjük, amíg tart a hozzávalókból.
- Ha minden készen van, után-ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal, és teljesen tisztára mosott üvegecskékbe tesszük. Mehet a hűtőbe. Nekem ez a mennyiség 1-2 hétnél nem szokott tovább tartani.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2522
- Feltöltés dátuma: 2014. január 02.
Ajánló
Aki szereti, szinte mindenbe teheti. Nagyon finom vajas kenyérre kenve akár felvágottal, de tésztára sajttal is nagyon finom. Salátába is lehet keverni, különleges ízt ad neki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Tavasszal készítettem először medvehagymából pestót, sőt addig még semmiből sem készítettem, de nagyon finom lett, nagyon hamar el is fogyott. Fagyasztottam ugyan medvehagymát, de nem akartam csak fagyasztottból készíteni. Aztán itt az oldalon keresgéltem különféle pestót. Mivel imádom a petrezselymet, gondoltam, az lesz az én szószom. De nem ízlett, túl petrezselymes volt. Aztán gondoltam, hogy a fagyasztott medvehagymából hozzáteszek, hátha nem rontja el. Hát nem rontotta el, sőt nagyon finom lett, el is fogyasztottam kb. másfél hét alatt a képen látható 8 üvegcsével. Mindenhez ezt ettem, reggelinél a vajas kenyérre kenve, ebédre tésztához, vacsorára szintén valamilyen kenyérhez. Egyszerűen fantasztikus volt. Azóta készítettem már medvehagyma helyett szárított paradicsommal, az is nagyon finom lett.