r
Nosalty Logó

Petrezselyem pestó medvehagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vivike
Petrezselyem pestó medvehagymával
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 7096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    737.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    531 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1895 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    125 mg
  • C vitamin:
    668 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25061 micro
Összesen 7096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    528 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 481 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A petrezselymet jó alaposan megmossuk, a hosszú szárától megszabadítjuk. Én a vékonyabb szárakból szoktam rajtahagyni. Konyharuhákkal bélelt tálcára tesszük, jól leszárítjuk. A medvehagymával ugyanezt elvégezzük. Nem baj, ha nem teljesen száraz, de semmiképp ne legyen vizes. A fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, azt is leszárítjuk.
  2. Egy aprítógépbe teszünk a petrezselyemből, medvehagymából, mandulából, fokhagymából, megsózzuk, borsozzuk, öntünk rá olívaolajat, és nem teljesen pépesre aprítjuk. Amikor azt gondoljuk, hogy elég apró, de nem teljesen pépes, kiöntjük egy tálba. Ezt addig ismételjük, amíg tart a hozzávalókból.
  3. Ha minden készen van, után-ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal, és teljesen tisztára mosott üvegecskékbe tesszük. Mehet a hűtőbe. Nekem ez a mennyiség 1-2 hétnél nem szokott tovább tartani.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2522
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Ajánló

Aki szereti, szinte mindenbe teheti. Nagyon finom vajas kenyérre kenve akár felvágottal, de tésztára sajttal is nagyon finom. Salátába is lehet keverni, különleges ízt ad neki.

Receptkategóriák

Tavasszal készítettem először medvehagymából pestót, sőt addig még semmiből sem készítettem, de nagyon finom lett, nagyon hamar el is fogyott. Fagyasztottam ugyan medvehagymát, de nem akartam csak fagyasztottból készíteni. Aztán itt az oldalon keresgéltem különféle pestót. Mivel imádom a petrezselymet, gondoltam, az lesz az én szószom. De nem ízlett, túl petrezselymes volt. Aztán gondoltam, hogy a fagyasztott medvehagymából hozzáteszek, hátha nem rontja el. Hát nem rontotta el, sőt nagyon finom lett, el is fogyasztottam kb. másfél hét alatt a képen látható 8 üvegcsével. Mindenhez ezt ettem, reggelinél a vajas kenyérre kenve, ebédre tésztához, vacsorára szintén valamilyen kenyérhez. Egyszerűen fantasztikus volt. Azóta készítettem már medvehagyma helyett szárított paradicsommal, az is nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...