r
Nosalty Logó

Pesztós tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Pesztós tojás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsünk fel közepes lángon egy közepes méretű serpenyőt. Miután felforrósodott, a pesztót vékony rétegben oszlassuk el a serpenyőben.
  2. Amikor a pesztó felmelegszik, beleütjük a tojásokat a serpenyőbe. Megszórjuk sóval, borssal és chilipehellyel.
  3. Süssük a tojásokat 4-5 percig, vagy amíg a fehérje meg nem szilárdul, és már nem áttetsző.
  4. Közben pirítsuk meg a kenyeret, és kenjük rá a sajtos szendvicskrémet vagy a kecskesajtot.
  5. Vegyük ki a tojásokat a serpenyőből, és tegyük rá a pirítósra.
  6. Azonnal tálaljuk és élvezzük!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3768
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Pesztós tojás
Hering András 182 recept

Ez a vírusként terjedő TikTok-recept tényleg vadul ízletes! A tojásokat egy réteg pesztószószban megsütjük, és kecskesajtos vagy sajtos szendvicskrémmel megkent ropogós pirítósra téve tálaljuk. Frissen őrölt sóval, borssal és chilipehellyel fűszerezzük. A pesztós tojásban az a legjobb, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és egy csodálatos villásreggelit hoz magával. A pesztó markáns ízt kölcsönöz a hagyományos tükörtojásoknak, és ahelyett, hogy olajat vagy vajat használnánk a tojások sütéséhez, egy vékony réteg pestót kenünk egy serpenyőbe, és lassan sütjük a tojásokat, amíg szép ropogós széleik nem lesznek, de a közepük "folyós" marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...