r
Nosalty Logó

Pergős rizs Konyha Tünditől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pergős rizs Konyha Tünditől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 462 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiválasztunk egy bögrét. Innentől kezdve ez lesz a mérőeszközünk. Két főre kb. fél bögre rizzsel számolunk. (Az adagot szükség esetén értelem szerűen növelhetjük.)
  2. A rizst átnézzük, átválogatjuk, nehogy szennyeződés maradjon közte. A sérült, csúnya szemeket kiválogatjuk.
  3. Háromszor átmossuk. Nem ásztatjuk!
  4. A fél bögre rizshez 1 ek olajat adunk, és hevítünk vastag falú edényben. Fontos, hogy vastag legyen az edény alja, hogy jól tartsa a hőt! Az olajon közepes hőmérsékleten megpirítjuk a rizst. Először kicsit le fog tapadni, de ne ijedjünk meg, keverjük fel!
  5. Ha már kezd zsemle színű lenni, öntsük fel forró vízzel, a rizs mennyiségének duplájával. (Fél bögre rizshez 1 bögre forró víz). Sózzuk, borsozzuk, vagy dobunk bele 1 leveskockát, és elkeverjük. Megvárjuk, hogy felforrjon.
  6. Ha forr, lecsökkentjük a hőfokot a lehető legkisebb fokozatra, és fedő alatt kevergetés nélkül(!) 7 percig főzzük.
  7. Ha letelt a 7 perc, elzárjuk alatta a gázt, és további 10 percig békén hagyjuk. Nem vesszük le a fedőt, és a tűzhelyről sem vesszük le. Ez alatt az idő alatt szívja magába a megmaradt vizet.
  8. 10 perc után kész a pergős rizs. Annak érdekében, hogy ne legyen csomós, villával kavarjuk fel! Ha curry porral ízesítjük, akkor az ennél a lépésnél kerül hozzáadásra.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2295
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 05.

Ajánló

Köretként, rizibizi alapjának, zöldséges rizsekhez, kínai tojásos rizshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rizs főzését könnyű elrontani, és akaratunkon kívül rizottót gyárthatunk az "agyonfőtt" rizzsel. Ha néhány lépést betartunk, szinte biztos, hogy tökéletes állagú, pergős rizst kapunk. Egymagában, vagy rizibiziként, zöldséges rizsként, tetszés szerint variálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...