r
Nosalty Logó

Pergelt cukorkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Pergelt cukorkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 2371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Én egy 5 cm magas peremű, 24 cm átmérőjű öntöttvas palacsintasütőben készítem el.
  2. Beleöntjük a palacsintasütőbe a 100 vagy 150 g cukrot (minél több a cukor, annál több leve lesz a végén), és addig melegítjük, ameddig felolvad.
  3. Mikor szép barna színe lett (vigyázzunk, meg ne égjen!) óvatosan forgassuk, döntögessük az edényt, ameddig "kibéleljük" az egészet. Mikor rákeményedett a cukor és már nem folyik, tegyük hűvös helyre, és készítsük el a krémet.
  4. A 8 tojást felverjük a maradék cukorral (200 g), vaníliás cukorral, a keményítővel és a tejjel.
  5. Mikor kihűlt teljesen a cukor, ráöntjük a krémet, betekerjük a palacsintasütő nyelét alufóliába, és betesszük a sütőbe. Akkor jó, ha a krém megszilárdul, elválik az edény falától és a teteje szép barna lesz.
  6. Az edényben hagyjuk kihűlni, majd egy nagy tálra borítjuk (a teteje lesz az alja), és a hűtőben jól lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 13417
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi recept kicsit feljavítva :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...