r
Nosalty Logó

Perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11774 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    8919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 5084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A nedves hozzávalókat kikeverjük (vaj, tojások, tejföl), hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot.
  3. Liszttel összedolgozzuk jól gyúrható tésztává.
  4. Egy órát langyos helyen kelesztjük.
  5. A tésztából a képen látható formájúra formázzuk a pereceket. (Fél cm-es hengereket sodrunk kézzel, kb. 20 cm-es darabot megfelezünk, és felcsavarjuk, a végeket összecsípjük.)
  6. A tetejét tojással megkenve (2 adag) a sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10617
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

Szezámmagot is szórhatunk a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egy családi recept. Gyerekkoromban többen tekergettük a tésztát, mire olyan alakú lett, hogy perecre hasonlított. Jó állagú tészta ahhoz, hogy a gyerekekkel együtt "gyurmázzunk", és a végeredmény nagyon finom! Elsőre soknak tűnhet a só vagy a cukor, de nem írtam el! 2 tepsivel számoljunk ennyi tésztából, egy tepsi sütési ideje kb. 30 perc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...