Perec
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
848
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
5084
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 1486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
848
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.1 g
Zsír
-
Összesen 128.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 985 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11774 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 405 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1653 mg
-
Nátrium 8919 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 827.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 365.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1099 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 595 micro
-
Kolin: 718 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1157 micro
Összesen
5084
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- A nedves hozzávalókat kikeverjük (vaj, tojások, tejföl), hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot.
- Liszttel összedolgozzuk jól gyúrható tésztává.
- Egy órát langyos helyen kelesztjük.
- A tésztából a képen látható formájúra formázzuk a pereceket. (Fél cm-es hengereket sodrunk kézzel, kb. 20 cm-es darabot megfelezünk, és felcsavarjuk, a végeket összecsípjük.)
- A tetejét tojással megkenve (2 adag) a sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10617
- Feltöltés dátuma: 2010. május 20.
Ajánló
Szezámmagot is szórhatunk a tetejére.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez is egy családi recept. Gyerekkoromban többen tekergettük a tésztát, mire olyan alakú lett, hogy perecre hasonlított. Jó állagú tészta ahhoz, hogy a gyerekekkel együtt "gyurmázzunk", és a végeredmény nagyon finom! Elsőre soknak tűnhet a só vagy a cukor, de nem írtam el! 2 tepsivel számoljunk ennyi tésztából, egy tepsi sütési ideje kb. 30 perc.