adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
12 kcal
-
9 kcal
-
16 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
2g olajbogyó3 kcal
Összesen
88
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
49 kcal
-
38 kcal
-
62 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
9g olajbogyó10 kcal
Összesen
350
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
4 kcal
-
17.9g zöld kaliforniai paprika3 kcal
-
5 kcal
-
38.9g paradicsom7 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g petrezselyem1 kcal
-
2g kapribogyó0 kcal
-
0.7g olajbogyó1 kcal
Összesen
28
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 276.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 2073 micro
-
β-crypt 234 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 976 micro
Összesen
88
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 946 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 812 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 582 micro
-
β-karotin 8290 micro
-
β-crypt 937 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 3904 micro
Összesen
350
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 646 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 1002 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
28
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
2 ek kapribogyó
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, kicsutkázzuk, még egyszer félbevágjuk, majd kb. egyforma 2x2 cm négyzetekre szeleteljük.
- 3-4 ek. olívaolajat egy lábasban felhevítünk, rádobjuka megpucolt fokhagymát, picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat.
- Fedő alatt pároljuk, közben megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a szár részét, kettévágjuk, majd felkockázzuk.
- Hozzáadjuk a paprikához, jól összekeverjük, sózzuk,ismét fedő alatt pároljuk.
- A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, a kapribogyót is megmossuk, majd mindkettőthozzáadjuk a peperonata-hoz.
- Ha túl sok levet eresztene, akkor fedő nélkül pároljuk, amíg meg nem puhul a paprika.
- Legutoljára az olajbogyót adjuk hozzá, és már tovább nem főzzük.
- Langyosan vagy hidegen tálaljuk köretként, vagy csak magában kenyér mellé.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7656
- Feltöltés dátuma: 2012. január 07.
Ajánló
A peperonata-t főtt rizssel és sült (csontozott) csirkehússal összekeverni, és mint főételt tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ezt a receptet is anyósomtól tanultam.