Pénztárcabarát paprikás krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
568
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2274
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
78
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 877 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 542.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
568
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 165.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4344.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 3509 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2169 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
2274
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
78
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 dkg kolbász
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a kolbászt karikára vágjuk.
- Egy lábasban olajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a hagymát, majd a lángot alacsony fokozatra vesszük. Meghintjük a pirospaprikával, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, krumplit és a kolbászt. Elkeverjük.
- Annyi vizet adunk hozzá, hogy pont ellepje, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük.
- Ha a végeredmény nem elég sűrű, néhány krumplit szétnyomkodunk egy villával, majd nagy lángon elfőzzük a levét, sűrítjük.
- Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 679
- Tegnapi nézettség: 384
- 7 napos nézettség: 2425
- Össznézettség: 259400
- Feltöltés dátuma: 2017. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A paprikás krumplit mindenki ismeri, van, aki kolbásszal készíti, van aki virslivel, van aki mindkettővel. Íme egy szuper egyszerű, hagyományos kolbászos verzió.