r
Nosalty Logó

Penne all arrabiata Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Penne all arrabiata Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1365 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet és hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. A tésztát bő, sós vízben kb. 5 perc alatt félkészre főzzük.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük.
  4. Hozzákeverjük a fokhagymát, paradicsomot és chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Közepes hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük.
  5. A tésztát leszűrjük, a fövő vízből valamennyit felfogunk.
  6. A tésztát a mártáshoz kavarjuk, és közepes hőmérsékleten al dente-re főzzük. Ha szükséges, hígítsuk a mártást kevés vízzel, amelyben a tészta főtt.
  7. Parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 408
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38133
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsom idényben paradicsomkonzerv helyett elkészíthetjük friss paradicsommal, amelyet botmixerrel pürésítünk, majd egy szitán átpasszírozzuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...