- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g tőkehalfilé137 kcal
-
167g kagyló86 kcal
-
42g garnéla30 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g tőkehalfilé820 kcal
-
1000g kagyló516 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
29g tőkehalfilé24 kcal
-
29g kagyló15 kcal
-
7.3g garnéla5 kcal
-
23.2g konzerv paradicsom4 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1697.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 679 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 429.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 733 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3660 micro
-
Lut-zea 532 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 293.7 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10185.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 682 mg
-
Kálcium 846 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 715 mg
-
Foszfor 4072 mg
-
Nátrium 3792 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2575.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 908 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 365 micro
-
K vitamin: 775 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 1324 mg
-
Retinol - A vitamin: 543 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4396 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 3190 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 638 micro
-
Lut-zea 93 micro
Hozzávalók
-
1 kg tőkehalfilé
-
25 dkg garnéla
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát, fokhagymát, petrezselymet felaprítjuk, a halfilét leellenőrizzük szálka ügyben, ésnagyobb darabokra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben vagy wokban olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
- Amint megérezzük a fokhagyma illatát, máris ráöntjük a két paradicsomkonzervet és a petrezselyem 2/3-át. Fakanállal szétnyomkodjuk az egészparadicsomokat, és borsozzuk (még nem sózzuk!).
- Amikor a paradicsom felforrt, lejjebb vesszük a lángot, ésbeletesszük a haldarabokat. Ezután már óvatosan keverjük, ha szeretnénk, hogy a hal ne essen darabokra (mint a képen).
- Mielőtt a hal teljesen megfőne, hozzáadjuk a kagylót, és lefedjük.
- Ha akagylók kinyíltak, beleteszzük a garnélát és a bort.
- Ahogy a garnéla készre főtt, megkósoljuk a levet, ha kell sózzuk, illetve a ki nem nyílt kagylókat kidobjuk.
- Tálalásnál rászórjuk a maradék petrezselymet.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4389
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.
Ajánló
Pirított kenyérrel tálaljuk, hogy lehessen tunkolni!:) Bármilyen kagyló és hal megteszi, de nem is muszáj mind a három tengeri lényt beletenni, én pl. készítettem már csak kagylóból is. Pedro friss paradisomból készíti (persze, gondolom Portugáliában mindig van igazi paradicsom), úgy sűrűbb, és előfőzött burgonyát is tesz bele, majd rászedi a kenyérre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Diplomadolgozatomhoz végzett kutatásom, de leginkább az azt övező technikai katasztrófák összehoztak egy portugál szoftware fejlesztővel. Tőle kérdeztem egy jó kis tengeri receptet, mert akkor Groningenben éltem, és nagyon csábító volt a halpiac eszméletlenül friss és bőséges kínálata, ámde halban zöldfülű lévén nem igazán tudtam mit kezdeni vele. Ezt a receptet ajánlotta, mivel neve nem volt, róla neveztem el. Amikor első alkalommal csináltam meg, akkor dolgoztam életemben először rákkal és kagylóval. Előzőleg fél füllel már több helyről hallottam a nyitott-zárt szabályról, de hát testközelbe mégiscsak először kerültem ezzel a héjas állattal, úgyhogy voltak aggályaim. Pedrot faggattam ki a kagyló megfelelő előkészítéséről, majd ennek nyomán nagy bőszen nekiálltam lesikálni, és sós vízben áztatni szerencsétleneket. Miután ezzel elment legalább 1,5 órám, farkaséhesen persze, ráeszméltem, hogy abszolút konyhakész kagylót vásároltam... :D