r
Nosalty Logó

Pécsi pesto

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Pécsi pesto
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1657 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1657 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    980 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 3311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát 2 percre forró vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk a héjából.
  2. Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára őröljük.
  3. A medvehagymát aprítóba tesszük, felaprítjuk.
  4. Hozzáadjuk a parmezánt, a mandulát, sózzuk, borsozzuk, majd az olívaolajjal krémesre keverjük.
  5. A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük.
  6. A fövővízből pár kanállal megtartunk, hozzákeverjük a pestót, és parmezánforgáccsal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 340
  • Össznézettség: 125408
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Ajánló

Könnyű villányi fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pécs sok csodája közül kettő a medvehagyma és a mandula. A kettő együtt pestónak elkészítve tökéletesen alkalmas egy tavaszi villámvacsorának! Ebédre nem ajánlom, mert a medvehagymának van illata! A pesto kb. 6 adag, nemcsak tésztára, de borkorcsolyának is ideális.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...