r
Nosalty Logó

Patisszon vajon párolva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mikibácsi
Patisszon vajon párolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Párolás

Összesen 221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Párolás

Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Előkészítés

Párolás

Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8051.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    7783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4444 micro
Összesen 221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16103.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    15566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8888 micro
Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Párolás

Elkészítés

Előkészítés

  1. A patisszont tisztítjuk, hámozzuk, felkockázzuk, és 1 liter sós vízbe tesszük. Ott legalább két órát álljon, ha több, sebaj.

Párolás

  1. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és a patisszonkockákat. Átpirítjuk, felöntjük a tejjel.
  2. Finomra vágjuk a rozmaringleveleket. Rászórjuk a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kevés a szaftja, vízzel pótoljuk. Figyeljünk rá, ha nem ősöreg a patisszon, gyorsan megpuhul, ne főzzük széjjel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5538
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 21.

Ajánló

Semleges ízű köret csirkeételekhez, főtt tésztákhoz. Olcsó, gyorsan elkészül, kevés a szénhidráttartalma, ideális könnyű vacsorákhoz. Ha lehet, könnyű fehérbort vagy rozét igyunk hozzá, pl. sauvignon blanc, shiraz rose.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Patisszon vajon párolva
Mikibácsi 42 recept

Szeretem a semleges ízű patisszont, de rántani már unjuk, meg macerás is. Ezért köretként próbáltam ki. Ha lehet, válasszunk még fiatal darabokat, azokat könnyebb hámozni. Idősebb példányoknál csak akkor próbálkozzunk, ha mint durva férfiállat, rendelkezünk macsétével és láncfűrésszel. Először érdemes centi széles darabokra szeletelni, és utána a szeleteket zöldségpucolóval hámozni. A magját is dobjuk ki. Mérésem szerint 1 kg patisszonból kb. 700 g tisztított árú lesz. A patisszon semleges ízű, magyarán semmilyen íze nincs, ezért agresszíven fűszerezzük, mindegy mivel, de tegyünk rá sokat. Felhívnám a figyelmet arra, hogy a párolási idő összesen 8, azaz nyolc perc volt, tehát igen gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Előkészítés

Párolás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...