Pâté de Canard en Croûte
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
kacsa
töltelék
-
13g darált sertéshús23 kcal
-
19g darált marhahús27 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
10g dió65 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
Összesen
820
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
kacsa
töltelék
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
150g darált marhahús213 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
80g dió523 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
6555
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
kacsa
töltelék
-
5 kcal
-
4.5g darált marhahús6 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
tészta
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g tojásfehérje1 kcal
Összesen
194
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.9 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1219.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 261.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
820
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 503.2 g
Zsír
-
Összesen 334.3 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 2737 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9752.5 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 556 mg
-
Kálcium 569 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 700 mg
-
Foszfor 5775 mg
-
Nátrium 2022 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 349.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2094.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1824 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 237 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 128 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 807 micro
-
Kolin: 1953 mg
-
Retinol - A vitamin: 1801 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1061 micro
Összesen
6555
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
kacsa
töltelék
-
10 dkg darált sertéshús
-
15 dkg darált marhahús
-
1 dl konyak
-
2 db tojás
-
2 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg vaj
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk narancshéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
tészta
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
2 db tojás
-
0.5 dl víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
kacsa
- A kacsát kicsontozzuk (ajánlom, hogy nézzünk meg több videót erről, természetesen csirke csontozása is megfelelő). Jó kés és a csontok melletti közvetlen, óvatos és apró vágások a titka. Az eltávolított csontos részeket sem kell kidobnunk, hisz egy leveshez remek alapanyag lehet.
- Amikor készen vagyunk, akkor sózzuk és borsozzuk, majd bekenegetjük az alkoholokkal. Feltekerjük, és berakjuk a hűtőbe.
töltelék
- Az apróra vágott hagymát megpároljuk vajon, majd az aprított fokhagymát is átforgatjuk benne.
- Egy tálba öntjük, és amikor már nem forró, hozzáadjuk az konyakot, a darált húsokat, a fűszereket, a diót, a tojást és a narancshéjat. (Ha nem elég zsíros a hús, akkor egy kis zsírt is beletehetünk pluszba.) Összedolgozzuk, majd kivesszük a kacsánkat, és megtöltjük. Valamilyen módszerrel jól összefogjuk. Spárga is megteszi vagy akár hústű.
- Kb. 1 óra alatt 200 fokon sütjük a sütőben - olajjal jól megspriccelve. (Eredetileg egy serpenyőben fordítgatják, de szerintem ez egyszerűbb módszer, és ez idő alatt simán elkészíthetjük a tésztánkat is.) Fél óránként utána locsolhatunk, de nekem nem volt rá szükségem.
tészta
- A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a jól lehűtött vajat is. Eldolgozzuk, és belerakjuk a tojásokat. Elkezdjük tovább gyúrni. Víz hozzáadásával addig csináljuk, amíg egy keményebb tésztát nem kapunk, amiből gombócot formálunk, és berakjuk a hűtőbe 15 percre.
- Két nagyobb és 1 kisebb adagra szedjük a tésztát. A kihűlt kacsából eltávolítjuk a kötözés vagy az összefogás nem ehető eszközeit.
- A nagyobb tésztákat oválisra nyújtjuk, ezzel fogjuk a kacsát befedni. Mind alulról, mind felülről, és szépen lenyomkodva, hogy jól össze tudjon majd sülni. A kisebb adagot is ugyanolyan vastagságúra készítjük ki, majd ravioli szaggatóval korongokat formálunk belőlük.
- Bekenjük tojásfehérjével, a mostanra már tésztával lefedett "cipónkat", csinálunk egy gyűszűnyi lyukat a tetején, és ráragasztjuk a tésztakorongokat. Ez csak amolyan dísz.
- 180 °C-on kb. 1,5 óráig sütjük! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2616
- Feltöltés dátuma: 2017. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
Julia Child nyomában egy nem túl könnyű recepttel és egy elvágott ujjperccel. Ezek után a csontozásnál a kis kuktám segített, a párom. Még egyszer köszönöm!