r
Nosalty Logó

Pâté de Canard en Croûte

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Pâté de Canard en Croûte
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

kacsa

töltelék

tészta

820
Kalória
62.9g
Fehérje
43.6g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
261.9g
Víz
342.1g
Koleszterin
2.3g
Rost
1.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kacsa

töltelék

tészta

Összesen 820 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kacsa

töltelék

tészta

Összesen 6555 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kacsa

töltelék

tészta

Összesen 194 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    261.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 820 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    503.2 g

Zsír

  • Összesen
    334.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9752.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    556 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    5775 mg
  • Nátrium
    2022 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2094.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    807 micro
  • Kolin:
    1953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 6555 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

kacsa

  1. A kacsát kicsontozzuk (ajánlom, hogy nézzünk meg több videót erről, természetesen csirke csontozása is megfelelő). Jó kés és a csontok melletti közvetlen, óvatos és apró vágások a titka. Az eltávolított csontos részeket sem kell kidobnunk, hisz egy leveshez remek alapanyag lehet.
  2. Amikor készen vagyunk, akkor sózzuk és borsozzuk, majd bekenegetjük az alkoholokkal. Feltekerjük, és berakjuk a hűtőbe.

töltelék

  1. Az apróra vágott hagymát megpároljuk vajon, majd az aprított fokhagymát is átforgatjuk benne.
  2. Egy tálba öntjük, és amikor már nem forró, hozzáadjuk az konyakot, a darált húsokat, a fűszereket, a diót, a tojást és a narancshéjat. (Ha nem elég zsíros a hús, akkor egy kis zsírt is beletehetünk pluszba.) Összedolgozzuk, majd kivesszük a kacsánkat, és megtöltjük. Valamilyen módszerrel jól összefogjuk. Spárga is megteszi vagy akár hústű.
  3. Kb. 1 óra alatt 200 fokon sütjük a sütőben - olajjal jól megspriccelve. (Eredetileg egy serpenyőben fordítgatják, de szerintem ez egyszerűbb módszer, és ez idő alatt simán elkészíthetjük a tésztánkat is.) Fél óránként utána locsolhatunk, de nekem nem volt rá szükségem.

tészta

  1. A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a jól lehűtött vajat is. Eldolgozzuk, és belerakjuk a tojásokat. Elkezdjük tovább gyúrni. Víz hozzáadásával addig csináljuk, amíg egy keményebb tésztát nem kapunk, amiből gombócot formálunk, és berakjuk a hűtőbe 15 percre.
  2. Két nagyobb és 1 kisebb adagra szedjük a tésztát. A kihűlt kacsából eltávolítjuk a kötözés vagy az összefogás nem ehető eszközeit.
  3. A nagyobb tésztákat oválisra nyújtjuk, ezzel fogjuk a kacsát befedni. Mind alulról, mind felülről, és szépen lenyomkodva, hogy jól össze tudjon majd sülni. A kisebb adagot is ugyanolyan vastagságúra készítjük ki, majd ravioli szaggatóval korongokat formálunk belőlük.
  4. Bekenjük tojásfehérjével, a mostanra már tésztával lefedett "cipónkat", csinálunk egy gyűszűnyi lyukat a tetején, és ráragasztjuk a tésztakorongokat. Ez csak amolyan dísz.
  5. 180 °C-on kb. 1,5 óráig sütjük! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Julia Child nyomában egy nem túl könnyű recepttel és egy elvágott ujjperccel. Ezek után a csontozásnál a kis kuktám segített, a párom. Még egyszer köszönöm!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!