r
Nosalty Logó

Pasta alla Norma - padlizsánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mátyás Evelin
Pasta alla Norma - padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 2130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt kb. 1,5 cm kockára vágjuk (nem hámozzuk meg).
  2. Megsózzuk, szűrőbe tesszük, tányért teszünk a tetejére, és valamilyen nehezéket, hogy a lé, amit kiereszt, le tudjon csepegni (kb. 1 óran keresztül így hagyjuk).
  3. A fokhagymát meghámozzuk, és 2 ek olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, míg a paradicsom és a fokhagyma szét nem fő, paszírozhatjuk, úgy simább lesz a szósz. Amikor a tűzről levettük, hozzáadjuk a felvágott bazsalikom felét.
  4. A padlizsánt lemossuk folyó, hideg víz alatt, majd tiszta konyharuhára rakva, felitatjuk a vizet.
  5. A maradék olajon aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószhoz. (én kirakom előszor konyhai papírtőrlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és csak aztán keverem a paradicsomhoz).
  6. A tésztát sós vízben kb. 8 percig főzzük.
  7. Leszűrjük, és összekeverjük a paradicsomos, padlizsános szósszal.
  8. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt, sós ricottával (vagy más sós sajttal) és a megmaradt bazsalikommal.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6215
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Könnyű húsmentes tésztarecept. Ha esetleg nem találnánk sós ricottát, bármilyen sósabb soványsajt megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátyás Evelin 2 recept

Eredeti szicíliai recept. Nevet a legenda szerint Vincenzo Bellini olasz zeneszerző Norma című operájáról kapta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...