r
Nosalty Logó

Párolt zöldséggel töltött tört krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szélné Éva
Párolt zöldséggel töltött tört krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1197 micro
  • β-karotin
    3095 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1545.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4788 micro
  • β-karotin
    12379 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6219 micro
Összesen 1623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumlit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és áttörjük. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, majd összekavarjuk a krumlival. Ezután hozzáadjuk a nyers tojást.
  2. A zöldségeket margarinnal, sóval, borssal és a húsleves kockával megpároljuk, kicsi vizet öntünk alá, és a végén visszapirítjuk a margarinra.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tört krumlit belesimítjuk. A közepére csíkban rárakjuk a megpárolt zöldségeket, és a papír segítségével kétfelől ráhajtjuk a krumplit a zöldségre. Jól összedolgozzuk a krumplit a tetején, mint amikor töltött fasírtot készítünk. Villával díszítésként becsíkozzuk, és előmelegített sütőben sütjük, amíg a teteje szép aranysárga lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8328
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Rántott húsok és sültek mellé nagyon praktikus köret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt zöldséggel töltött tört krumpli
Szélné Éva 5 recept

Ezt a receptet a fodrásznál hallottam, és először anyukám születésnapi ebédjére meglepetésnek készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...