r
Nosalty Logó

Párolt marhahús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Párolt marhahús
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

543
Kalória
57.3g
Fehérje
23.3g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
266.1g
Víz
152.5g
Koleszterin
2.8g
Rost
4.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2174 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1064.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2481 micro
  • β-karotin
    6082 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2174 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük a sóval, borssal és rozmaringgal, majd a lisztbe forgatjuk.
  2. Forró olajban a hús minden oldalát átsütjük, majd kivesszük és félretesszük.
  3. Az olajban megpirítjuk a kockára vágott zöldséget, hagymát és kenyérhéjat. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a babérlevelet és tovább pirítjuk. Felöntjük a borral és kb. ¼ l forró vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Végül beletesszük a húst és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A párolási idő kb. 2 óra. 1 óra után a húst megfordítjuk. Szükség esetén öntünk még hozzá forró vizet.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból, a mártást szitán áttörjük. Ha szükséges utánaízesítünk.
  6. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Következőleg a mártást forralt bor fűszerekkel fogom ízesíteni. Ki lehet próbálni úgy is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!