r
Nosalty Logó

Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11964 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    4264 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3136 mg
  • Nátrium
    3898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2759.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    6893 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    5174 micro
Összesen 2675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    761 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megtisztítjuk és 2-3 mm-es szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges nedvességet felszívja.
  2. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajonaranyszínűre sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja. A padlizsánt és a papírt rétegezhetjük, és pár óráig (akár egy éjszakára) hagyjuk állni, majd távolítsuk el a papírt.
  3. A hagymát apró kockára vágjukés a paradicsommal összefőzzük. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Aki nem akar a paradicsomsűrítéssel foglalkozni, az használhat kész paradicsomszószt is.
  4. Egy téglalap alakú tűzálló tálba rétegezzük az összetevőket: egy sor padlizsán, egy sor mozzarella szelet, egy sor paradicsomszósz, apróra vágott bazsalikom, reszelt parmezán. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Majd ismételjük addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Készítsünk minimum 4 réteget.
  5. A tálatelőmelegített sütőbe helyezzük és 130°C fokon, alsó-felső sütésmódon 25-30 percig sütjük. Arra figyeljünk, hogy a szaft ne legyen túl sok, ugyanakkor a padlizsán ne is legyen száraz. Ha sok lenne a szaft, egy kanál segítségével a feleslegeset merjük le.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 638
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 84244
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 12.

Ajánló

Lacryma Christi di Vesuvio (Vezúv környéki vörösbor)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy nápolyi barátnőmtől tanultam. A hétvégén Raffaella készítette a parmiggianat, isteni volt. A recept annyiban variálható, hogy a padlizsánszeleteket sütés előtt felvert tojásba forgathatjuk, igaz így nehezebb az étel. Fogyasztható magában, de köretként is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...