Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
38g mozzarella112 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
8g bazsalikom2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1600g padlizsán380 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2675
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
47.3g padlizsán11 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
8.9g mozzarella27 kcal
-
5.9g parmezán sajt23 kcal
-
29.6g paradicsom5 kcal
-
1.8g bazsalikom0 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
78
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1495.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 344.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 862 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 647 micro
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.4 g
Zsír
-
Összesen 161.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11964 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 4264 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 3136 mg
-
Nátrium 3898 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.8 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 2759.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 416 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 591 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 924 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 6893 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 5174 micro
Összesen
2675
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 761 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
1.6 kg padlizsán
-
5 ek olívaolaj
-
30 dkg mozzarella
-
20 dkg parmezán sajt
-
1 kg paradicsom
-
2 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt megtisztítjuk és 2-3 mm-es szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges nedvességet felszívja.
- A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajonaranyszínűre sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja. A padlizsánt és a papírt rétegezhetjük, és pár óráig (akár egy éjszakára) hagyjuk állni, majd távolítsuk el a papírt.
- A hagymát apró kockára vágjukés a paradicsommal összefőzzük. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Aki nem akar a paradicsomsűrítéssel foglalkozni, az használhat kész paradicsomszószt is.
- Egy téglalap alakú tűzálló tálba rétegezzük az összetevőket: egy sor padlizsán, egy sor mozzarella szelet, egy sor paradicsomszósz, apróra vágott bazsalikom, reszelt parmezán. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Majd ismételjük addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Készítsünk minimum 4 réteget.
- A tálatelőmelegített sütőbe helyezzük és 130°C fokon, alsó-felső sütésmódon 25-30 percig sütjük. Arra figyeljünk, hogy a szaft ne legyen túl sok, ugyanakkor a padlizsán ne is legyen száraz. Ha sok lenne a szaft, egy kanál segítségével a feleslegeset merjük le.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 638
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 84291
- Feltöltés dátuma: 2009. május 12.
Ajánló
Lacryma Christi di Vesuvio (Vezúv környéki vörösbor)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A receptet egy nápolyi barátnőmtől tanultam. A hétvégén Raffaella készítette a parmiggianat, isteni volt. A recept annyiban variálható, hogy a padlizsánszeleteket sütés előtt felvert tojásba forgathatjuk, igaz így nehezebb az étel. Fogyasztható magában, de köretként is kiváló.