r
Nosalty Logó

Parmezános-újhagymás felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parmezános-újhagymás felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6780.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    3741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2884 micro
Összesen 1910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót szobahőmérsékletűre melegítünk. A sütőt 190 fokra (légkeverésnél 175 fokra) előmelegítjük.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
  3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük 3 ek vajjal, majd meghintjük a fele parmezánnal.
  4. A tojásokat egy tálban felverjük. A tejet és az újhagymát apránként belekeverjük, végül a megmaradt olvasztott vajat is beleforgatjuk.
  5. A lisztet, a sót és a maradék parmezánt egy másik tálban elvegyítjük, majd apránként a tojásos tejhez keverjük. Fontos, hogy gyorsan keverjük össze, nem kell teljesen simának lennie.
  6. A tésztát szétosztjuk a formákban, és az előmelegített sütőbe toljuk. Anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk, 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10567
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Húsételek mellé, a megszokott köreteket javaslom kiváltani vele. Ha levest, előételt is kínálunk, valószínűleg elegendő a hús mellé egy felfújttal számolni személyenként. Nagy étvágyúaknál kettő bemegy :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony tájékán kísérletezgettem azzal, hogy mi mindent lehet még sütni muffintepsiben a muffinon kívül. A Magyar Konyha karácsonyi számában találtam ennek a felfújtnak a receptjét, ami nálunk szentestén talán még nagyobb sikert aratott, mint az a vörösboros vargányagomba-mártással kínált bélszín, aminek ez a felfújt volt a körete. Külön sikerélményt jelentett számomra, hogy milyen  gyönyörűen megnőttek a formában a kis felfúltjaim, és tálaláskor sem estek össze!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...