r
Nosalty Logó

Parmezános ropogós keksz

Nagy Szandra
Parmezános ropogós keksz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

179
Kalória
5.3g
Fehérje
10g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
7.3g
Víz
35.8g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
234.4mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 2162 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4483.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 2162 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 475 kcal

Elkészítés

  1. A puha vajat a tojással keverjük habosra. Keverjünk bele minden hozzávalót, kivéve a szezámmagot, majd gyúrjuk össze a tésztát, picit ragacsos lesz.
  2. Formázzunk diónagyságú golyókat, majd hempergessük meg őket a szezámmagban úgy, hogy mindenhol befedje a külsejüket.
  3. Tegyük a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük 5 centi helyet. Tegyünk a tetejükre sütőpapírt, hogy ne ragadjon rá a tészta a pohárra, majd egy pohár aljával lapítsuk ki őket.
  4. Mehet a sütőbe 15 percre, vagy amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Hagyjuk a tepsiben hűlni őket 4-5 percig, majd tegyük át egy rácsra, míg teljesen kihűlnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kis sós ropogtatnivalóra vágyott a család. Ez gyorsan összeállítható és bárki kóstolta, azt mondta isteni. A pirult magok és a parmezán adja a keksz jellegét, nem érdemes más sajttal helyettesíteni, persze ízlés kérdése! :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...