r
Nosalty Logó

Pármai sonkával és zsályával töltött borjú

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Pármai sonkával és zsályával töltött borjú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1486 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49718.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    49298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 372 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198873.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    197194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1486 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16740.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    16599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, igyekszünk téglalap alakot nyerni.
  2. Minden szeletre teszünk pármai sonkát és 1-2 friss zsályalevelet.
  3. Kettéhajtjuk a hússzeleteket, és 1-1 fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk.
  5. A húsok mindkét oldalán egyenletesen aranybarnára sütjük.
  6. A serpenyőből az olajat kiöntjük, de nem mossuk el a serpenyőt.
  7. Ugyanebben a serpenyőben megolvasztunk 5 dkg vajat, ráöntjük a bort.
  8. Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe 20-30 percre, amíg a szósszal együtt forraljuk. Időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen puhuljon.
  9. Öntsük fel zöldséglevessel, hogy a leve ne főjjön el, és ne égjen oda.
  10. Miután készen van, kiszedjük a serpenyőből, és kiszedjük a fogvájókat.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3611
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Krumplipürével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Még a tavasszal kaptam öcsémtől egy könyvet: Olasz konyha lépésről lépésre.  Nagyon tetszik, hasznos információkat tartalmaz, és ami különösen tetszik, hogy a receptek fázisfotókkal szerepelnek benne. Ez a recept is abból van, szombat este készült. Nem vallott szégyent, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges vacsora kerekedett belőle. Fázisfotók találhatók itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...