r
Nosalty Logó

Pármai sonkás parmezán puffancsok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Pármai sonkás parmezán puffancsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    49126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 297 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246931 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    245628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37699.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    37500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy vastag falú lábasban, lassú tűzön felmelegítjük a vajat a vízzel. Amikor a vaj elolvadt, nagyobbra állítjuk a lángot és felforraljuk a folyadékot.
  2. A tűzről lehúzva fakanállal hozzákeverjük az átszitált lisztet és a sót. Addig kevergetjük, míg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Lapos tányérra vagy valamilyen tálra terítjük és hűlni hagyjuk.
  3. Közben a parmezánt finomra reszeljük, a sonkát egészen apró darabokra vágjuk, a zsályaleveleket pedig vékony csíkokra.
  4. A kihűlt tésztát visszatesszük a lábasba, vagy egy tálba, egyesével hozzáadjuk a felvert tojásokat és addig keverjük, míg sima, fényes, enyhén lágy masszát nem kapunk.
  5. Ekkor beledolgozzuk a sajtot, a sonkát és a zsályát.
  6. Habzsákba töltjük és kivajazott vagy szilikonlappal bélelt tepsire, körkörös mozdulatokkal, kis (kb. 3 cm átmérőjű) tésztakupacokat nyomunk, helyet hagyva köztük, mert sütés közben kicsit nőni fognak.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Azon melegében kínáljuk. (kb. 30-35 puffancs lesz belőle)
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19641
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég jelent meg Gordon Ramsay-nek ez a könyve, telis-tele szuper jó receptekkel és ötletekkel. Elsőként ezeket a kis parmezán puffancsokat készítettem el belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...