r
Nosalty Logó

Parker House zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Parker House zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7052.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    5621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejet elkeverjük az élesztővel, és felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, sót, tojást, a 3 dkg felolvasztott vajat és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk a gyúrás során.
  3. A jól kidagasztott tésztát azonmód kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, majd egy 7.5 cm átmérőjű szaggatóval (én egy pohárral készítettem) köröket szúrunk ki. Nyugodtan összegyúrhatjuk újra a leeső darabokat, és tovább szaggathatjuk.
  4. A tésztakorongokat középen egy fakanál nyelével jól megnyomunk (mintha egy könyv lenne), majd megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a vájat mentén összehajtjuk, és sütőpapiros tepsibe helyezzük őket.
  5. A maradék vajjal lekenjük a zsemlécskéket, majd "langyos" helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
  6. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, betesszük a megkelt tésztát, és pirulásig sütjük.
  7. Amikor kivesszük a sütőből, a még forró péksüteményt újra lekenjük vajjal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4466
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 29.

Ajánló

Akár egy elegáns szendvicset is készíthetünk belőle... de úgy magában is nagyon finom... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a neten láttam, és nagyon megtetszett... Könnyen elkészíthető péksütemény, amely egy bostoni szállodáról kapta az elnevezését... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...