Parker House zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
524
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2622
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1410.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 1124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
524
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7052.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 739 mg
-
Nátrium 5621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 127.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 625 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
2622
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A langyos tejet elkeverjük az élesztővel, és felfuttatjuk.
- A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, sót, tojást, a 3 dkg felolvasztott vajat és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk a gyúrás során.
- A jól kidagasztott tésztát azonmód kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, majd egy 7.5 cm átmérőjű szaggatóval (én egy pohárral készítettem) köröket szúrunk ki. Nyugodtan összegyúrhatjuk újra a leeső darabokat, és tovább szaggathatjuk.
- A tésztakorongokat középen egy fakanál nyelével jól megnyomunk (mintha egy könyv lenne), majd megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a vájat mentén összehajtjuk, és sütőpapiros tepsibe helyezzük őket.
- A maradék vajjal lekenjük a zsemlécskéket, majd "langyos" helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, betesszük a megkelt tésztát, és pirulásig sütjük.
- Amikor kivesszük a sütőből, a még forró péksüteményt újra lekenjük vajjal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4466
- Feltöltés dátuma: 2014. május 29.
Ajánló
Akár egy elegáns szendvicset is készíthetünk belőle... de úgy magában is nagyon finom... :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jolán
84 recept
Ezt a receptet a neten láttam, és nagyon megtetszett... Könnyen elkészíthető péksütemény, amely egy bostoni szállodáról kapta az elnevezését... :-)