Párizsi sertésszelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pborka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
225g sertés rövidkaraj374 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g tej84 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
2113
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
450g sertés rövidkaraj747 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g tej168 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
4225
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
32.7g sertés rövidkaraj54 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
18.5g napraforgó olaj164 kcal
Összesen
307
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 155.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2202 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 1028 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 211.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
2113
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.4 g
Zsír
-
Összesen 310.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4404.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1442 mg
-
Nátrium 2055 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 422.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 106 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 533 micro
Összesen
4225
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
-
3 dl tej
-
250 g finomliszt
-
2 db tojás
Elkészítés
- A sertéskarajt vékonyra szeleteljük, a szeleteket egyenként kiklopfoljuk. Egy közepes méretű mély tálba helyezzük a szeleteket, összekeverjük az áttört fokhagymával, és felöntjük annyi tejjel (1-1,5 dl), hogy épp ellepje a szeleteket, 2-3 csipet sót adunk hozzá. Kb. 3 órán át hagyjuk puhulni és pácolódni így a húst a hűtőben, ettől kellemes íze lesz. (Amennyiben valaki a klasszikus párizsi szeletet készítené, vagy nem szereti a fokhagymát, ez a tejben pácolás teljesen elhagyható.)
- 200 g lisztből, a 2 tojásból és kb. 2 dl tejből sűrű, sima palacsintatésztát készítünk, amelyhez 1 kk sót hozzáadunk.
- A fokhagymás tejet leöntjük a húsokról (ez akár fel is használható a palacsintatésztához), és most a szeletek mindkét oldalát besózzuk. Egyenként lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, majd pedig az előkészített palacsintatésztába mártjuk.
- Közvetlenül a tésztába mártás után forró olajban, közepes lángon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. A kisült párizsi szeletekről papírtörlővel leitatjuk az olajat.
- Főtt rizzsel, esetleg vegyes salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 112
- 7 napos nézettség: 701
- Össznézettség: 548625
- Feltöltés dátuma: 2014. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pborka
1 recept
Nagyon szeretem a párizsi szeletet, még jobban mint a hagyományos rántott húst, de valahogy mindig megfeledkezem erről, és ritkán készítem. Pedig egyszerű és nagyszerű, és sokkal hamarabb elkészül, mintha panírozni kellene. Úgy jártam egyik nap, hogy elfogyott a saját készítésű zsemlemorzsa, a legközelebbi boltban pedig éppen nem volt készleten, így hát úgy döntöttem, a sertéskarajból most párizsi szelet készül! :) Nagyon jól sikerült, így utólag örülök, hogy újra felfedezhettem ezt a régi kedvencem! A fokhagymás tejben pácolás egyéni szokásom (a rántott húst is így készítem), a hagyományos párizsi szelet a legtöbb helyen e nélkül készül, de nekem így sokkal finomabb.