r
Nosalty Logó

Párizsi sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pborka
Párizsi sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2113 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2113 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4404.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    2055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 4225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt vékonyra szeleteljük, a szeleteket egyenként kiklopfoljuk. Egy közepes méretű mély tálba helyezzük a szeleteket, összekeverjük az áttört fokhagymával, és felöntjük annyi tejjel (1-1,5 dl), hogy épp ellepje a szeleteket, 2-3 csipet sót adunk hozzá. Kb. 3 órán át hagyjuk puhulni és pácolódni így a húst a hűtőben, ettől kellemes íze lesz. (Amennyiben valaki a klasszikus párizsi szeletet készítené, vagy nem szereti a fokhagymát, ez a tejben pácolás teljesen elhagyható.)
  2. 200 g lisztből, a 2 tojásból és kb. 2 dl tejből sűrű, sima palacsintatésztát készítünk, amelyhez 1 kk sót hozzáadunk.
  3. A fokhagymás tejet leöntjük a húsokról (ez akár fel is használható a palacsintatésztához), és most a szeletek mindkét oldalát besózzuk. Egyenként lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, majd pedig az előkészített palacsintatésztába mártjuk.
  4. Közvetlenül a tésztába mártás után forró olajban, közepes lángon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. A kisült párizsi szeletekről papírtörlővel leitatjuk az olajat.
  5. Főtt rizzsel, esetleg vegyes salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 73
  • 7 napos nézettség: 871
  • Össznézettség: 545109
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pborka 1 recept

Nagyon szeretem a párizsi szeletet, még jobban mint a hagyományos rántott húst, de valahogy mindig megfeledkezem erről, és ritkán készítem. Pedig egyszerű és nagyszerű, és sokkal hamarabb elkészül, mintha panírozni kellene. Úgy jártam egyik nap, hogy elfogyott a saját készítésű zsemlemorzsa, a legközelebbi boltban pedig éppen nem volt készleten, így hát úgy döntöttem, a sertéskarajból most párizsi szelet készül! :) Nagyon jól sikerült, így utólag örülök, hogy újra felfedezhettem ezt a régi kedvencem! A fokhagymás tejben pácolás egyéni szokásom (a rántott húst is így készítem), a hagyományos párizsi szelet a legtöbb helyen e nélkül készül, de nekem így sokkal finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...