r
Nosalty Logó

Párizsi pörkölt burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Párizsi pörkölt burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    4604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1717 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 2539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A párizsit 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd kockázzuk.
  2. A vörös-és fokhagymát apró kockára vágjuk.
  3. A hagymákat ledinszteljük, hozzáadjuk a megmosott zöldpaprikát, paradicsomot. Egy pohár vizet öntünk rá, 7-8 percig főzzük. A hagymának legyen ideje puhulni.
  4. Beletesszük a felkockázott párizsit, törtpaprikával meghintjük. Ízlés szerint fűszerezzük, a sóval vigyázzunk! Lassú tűzön zsírjára szotyogtatjuk.
  5. A burgonyát tisztítás után enyhén sós vízben feltesszük főni. Ételízesítőt is szórunk rá.
  6. Ha megpuhult, szűrőkanállal egy keverőtálba szedjük. Beleöntjük a párizsi pörköltet és a tejfölt. Jól átkeverjük és egy tűzálló tálba öntjük.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben átsütjük. Ha szeretjük, extra tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20519
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Fejessalátával, uborkasalátával vagy bármilyen savanyúsággal kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsi pörkölt burgonyával
Olaszné Anci 191 recept

Ez a recept legalább húsz évvel ezelőttről villant be nekem. Akkoriban nagyon sokat készítettem, ha kevés időm volt az ebéd, vagy egy gyors vacsora elkészítéséhez. A másik érv, ami mellete szólt, hogy akkor is és ma is, egy viszonylag olcsón elkészíthető egytálétel volt. Szerintem más az íze, mint amikor a paprikás krumpliba belefőzzük a párizsi felvágottat. Kipróbálásra ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...