Párizsi pörkölt burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g párizsi341 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
71 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
44g tejföl87 kcal
Összesen
636
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g párizsi1365 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
2539
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
27.7g párizsi76 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
5.5g zöldpaprika1 kcal
-
5.5g paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
44.3g burgonya26 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9.7g tejföl19 kcal
Összesen
142
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 212.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
636
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 192.4 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5672.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 4604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 849.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 1717 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1225 micro
Összesen
2539
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 143 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
80 dkg burgonya
-
0.5 ek ételízesítő
-
175 g tejföl
Elkészítés
- A párizsit 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd kockázzuk.
- A vörös-és fokhagymát apró kockára vágjuk.
- A hagymákat ledinszteljük, hozzáadjuk a megmosott zöldpaprikát, paradicsomot. Egy pohár vizet öntünk rá, 7-8 percig főzzük. A hagymának legyen ideje puhulni.
- Beletesszük a felkockázott párizsit, törtpaprikával meghintjük. Ízlés szerint fűszerezzük, a sóval vigyázzunk! Lassú tűzön zsírjára szotyogtatjuk.
- A burgonyát tisztítás után enyhén sós vízben feltesszük főni. Ételízesítőt is szórunk rá.
- Ha megpuhult, szűrőkanállal egy keverőtálba szedjük. Beleöntjük a párizsi pörköltet és a tejfölt. Jól átkeverjük és egy tűzálló tálba öntjük.
- 180 fokos előmelegített sütőben átsütjük. Ha szeretjük, extra tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 20519
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.
Ajánló
Fejessalátával, uborkasalátával vagy bármilyen savanyúsággal kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Ez a recept legalább húsz évvel ezelőttről villant be nekem. Akkoriban nagyon sokat készítettem, ha kevés időm volt az ebéd, vagy egy gyors vacsora elkészítéséhez. A másik érv, ami mellete szólt, hogy akkor is és ma is, egy viszonylag olcsón elkészíthető egytálétel volt. Szerintem más az íze, mint amikor a paprikás krumpliba belefőzzük a párizsi felvágottat. Kipróbálásra ajánlom!