r
Nosalty Logó

Paradicsomszószos-gombás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomszószos-gombás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    6462 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    481 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2195 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    19386 micro
  • Lut-zea
    3189 micro
Összesen 1931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1305 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük kétszeres, sós vízben főzni.
  2. Míg a tészta fő, egy nagy wokban 2 ek olívaolajon megpuhítjuk a karikára vágott 3 szál újhagymát, hozzáöntjük a gombát és a kukoricát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, 1 tk bazsalikomot és 1 tk oregánót szórunk az egészre, és összerottyantjuk a gombás szószt.
  3. Kb. 3 perc után hozzáadjuk a tejszínt, majd beledobjuk a félbevágott koktélparadicsomot és a hozzávalóknál szereplő +1 karikára vágott újhagymát is.
  4. Amikor a tészta készen van (én most nem főztem meg teljesen, roppanósra hagytam), akkor hozzáadjuk a szószhoz, és összesütjük őket 2 perc alatt.
  5. Maréknyi reszelt sajtot szórunk a szószos tésztára, összekeverjük, és elzárjuk alatta a gázt.
  6. Tányérra szedjük, és meghintjük reszelt sajttal.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4770
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné az igazi Vapiano-ban készített tésztát? :) Ezt próbáltam én otthonosítani. Bár be kell vallani, házitészta nélkül nem az igazi. Legközelebb azt is magam készítem hozzá. Plusz: mivel én most kicsit túlzásba vittem a borsot, chilit nem tettem már bele, így is eléggé csípős lett. Azonban, aki szereti a csípős ételt, ajánlom, hogy tegyen bele egy kis chilit, mert isteni lesz tőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...