r
Nosalty Logó

Paradicsomszósz húsgombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Paradicsomszósz húsgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Húsgombóc

370
Kalória
27.8g
Fehérje
25g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
350.8g
Víz
103.5g
Koleszterin
3g
Rost
6.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Összesen 2222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Összesen 86 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    350.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    3939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 2222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3767 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. Megtisztítjuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk a hagymát, melyet az olajon megfuttatjuk.
  2. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, a vízzel, a megmosott, nagyobb darabokra vágott zellerzölddel, a paprikakarikákkal és a sóval, fűszerekkel kb. 20 percig főzzük (amíg a zöldségek megpuhulnak).
  3. Utána ízlés szerint cukrozzuk.

Húsgombóc

  1. Nagyobb fazékban felteszünk 3 liter vizet sóval forrni.
  2. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, és nagyobb lyukú sajtreszelőn egy nagy tálba reszeljük.
  3. Hozzáadjuk a húst, a sót, fűszereket, a tojást, végül a rizst, és alaposan összedolgozzuk.
  4. Kezünkkel golflabdányi méretű golyókat formázunk (kicsit tömörítjük), és a lobogó vízbe tesszük. Újraforrástól kb. 25 percig főzzük, amíg a benne lévő rizs megpuhul (gyorsrizsnél hamarabb ki kell venni).
  5. Szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a szószba tesszük, melyet ezután még 2-3 percig összeforralunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Minden évszakban szoktam készíteni paradicsomszószt (nagyon egészséges:)), de nyáron friss paradicsomból. Most házi paradicsomszószból készítettem a saját klasszikus húsgombócomat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!